Tikriausiai žinote, kad daugelis, kurie niekada nesidomėjo ir neskaitė apie minčių galias, yra įsitikinę, o gal jiems tai įkalė į galvas giminės ir artimieji, jog kažką pasiekti gyvenime galima tik sunkiu darbu.

Taip pat, bent jau aš dažnai sutinku, kaip žmonės kažką paskaitę ar viena ausim išgirdę apie minčių realizavimąsi, sėda ramiai ant sofų ir laukia, kol visos jų mintys taps realybe.

Kaip žinia, bet kokie kraštutinumai nėra gerai ir neatneša norimų rezultatų, arba, jei ir pasiseka kam, tai paprastai tokie rezultatai sunaikina visą kita tų žmonių gyvenime, kas taip pat visai nedžiugina.

Taigi, pirmasis, tradicinis būdas – ką darai tą ir gauni, kiek įdedi pastangų, tiek ir turi.

Ir tiesą pasakius, yra tame nemažai tiesos.

Paimkime kaip pavyzdį 10 000 valandų taisyklę, dėl kurios žmogus tampa geriausias iš geriausių savo darbe.

Berlyno muzikos akademijoje, prieš dvylika metų buvo atliktas tyrimas, kuris nustatė, kad nei vienas, įdėjęs mažiau pastangų už kitus, netapo didžiu savo srities profesionalu. Taip pat išsiaiškino, kad tie, kurie labai daug dirbo, net ir neturėdami ypatingų duomenų – pasiekė tokių pat aukštų rezultatų, kaip ir tiek kurie buvo gabesni.

Panašių pavyzdžių galima pridėti ir iš sporto srities. Manau aišku, kad tie, kas treniruojasi mažiau už kitus, mažiau ir pasiekia, jau nekalbant apie tai, kad nesitreniruodami, o tik svajodami apie rekordus, tai jau tikrai nei vienas tokių rekordų nepasiekė.

Raumenų mintimis nepadidinsi. Be tų 10 000 valandų darbo, niekuomet netapsi olimpiniu čempionu, kaip ir savo gyvenimo bei savęs nepatobulinsi ir nepasieksi užsibrėžtų tikslų, vien tik minčių pagalba, neįdėdamas pastangų ir kasdienio darbo.

Nemanykite, kad tai taip lengva ir paprasta, kaip kartais bandoma garsiai pranešti, parduodant seminarus ar knygas.

Viskas lyg ir suprantama ir teisinga, tačiau visgi, yra toks nelemtas vidinis jausmas, kad vien tik tomis treniruotėmis irgi ne viskas pasiekiama.

Kaip ten bebūtų, vieni treniruojasi, kiti treniruojasi, vieni aria, ir kiti aria, bet vieni vis tiek gauna daugiau ir atrodo, lyg viskas, net tos sunkios treniruotės gaunasi žymiai lengviau nei kitiems.

Ar tikrai tik valandų skaičius yra tas rodiklis, o gal visgi yra dar kai kas?

Jau manau žinote, kad kokį dešimtmetį yra populiarus naujas požiūris, jog tik minčių galia viskas yra gaunama šiame pasaulyje. Ne taip svarbu, kas esi ir ką veiki, viskas ko tau reikia, tai teisingai ir intensyviai bei sistemingai mąstyti viena kryptimi. Ir jei tai darysi, viskas savaime išsispręs.

Ir kas kvailiausia, kad esu savo laiku tikėjusi vienu kraštutinumu ir juo sekusi, vėliau kitu ir taip pat jį išbandžiusi. Šiandien drąsiai teigiu, kad ir viena ir kita nėra visiška tiesa ir nereikia aklai tikėti tokiais kraštutinumais.

Sakau tiesiai – be treniruočių neįmanoma užsiauginti raumenų, ir ne tik čia kalba apie fizinius raumenis, bet ir dvasinius ar teorinius.

Teoriškai, gal tai ir yra įmanoma, jei esi tiek nušvitęs, kad jau pasiekei tokią būseną, kuri keičia materiją tavo mintimis, tačiau tokių mes nepažįstame ir jei tokių ir yra, jiems jau nebeįdomu su mumis.

Mintys be jokios abejonės veikia, jos yra labai stiprus įrankis ir tikrai galima sau „prisiburti“ ką tik norite. Ne veltui sakoma, viskas ką galima įsivaizduoti turi galimybę išsipildyti.

Vien mintimis galima išsikviesti laisvą stovėjimo vietą, naują automobilį ar susitikimą su tam tikru žmogumi. Tačiau tokie projektai paprastai vyksta panašaus lygio ir kainų kategorijose, kaip ir pirma, ne taip jau ypatingai nukrypstant nuo to kas jau buvo prieš tai.

Tačiau jei norime kardinaliai pakeisti savo gyvenimo lygį, finansinio ir dvasinio gyvenimo lygį, pereiti į aukštesnius ir platesnius horizontus, vien tik minčių nepakanka. Visgi reikės padirbėti ir padirbėti iš peties.

Viltis, vien minčių pagalba nėra labai protinga.

Atsiminkite, tarp jūsų fantazijų ir realaus minčių darbo, kai jūsų protinė veikla įtakojama tvirto ketinimo – labai siaura riba. Neretas žmogus net nesupranta skirtumo, tarp ketinimo ir svajojimo. Todėl toks požiūris gali nuvesti į iliuzijų ir fantazijų pasaulį.

Taigi, ką aš noriu pasakyti? Aš kabu apie sinchronizaciją! Jūsų minčių, žodžių, būsenų ir veiksmų. Visų ingredientų.

Mažai yra tik galvoti, lygiai, kaip mažai yra tik daryti. Daryti ir mintimis fokusuotis – visomis savo mintimis bei ketinimais į tai, kur einame ir ką darome. Štai stebuklinga sėkmės formulė. Minčių galia daugybę kartų sustiprins jūsų darbų galią ir tokiu būdu jūs tapsite tikrais čempionais.

O kol jūsų rankos daro viena, žodžiai kita, o mintys trečia, tol jūs blaškysitės tarp nerealizuotų, nepabaigtų, ir neteisingai išsipildžiusių svajonių, jei ne blogiau.

Jūs savo energiją skiriate tarpusavyje nesusijusiems statiniams statyti ir išblaškote bei išbarstote ją be reikalo, vietoje to, kad surinkti į vieną srovę ir visu galingumu tą srovę, kontroliuojant ir stiprinant paleisti su visa jos jėga, link vieno tikslo.

Siūlau tiesiog šiandien, peržiūrėti, kur vyksta neatitikimai, sukoncentruoti visus esamus šiai dienai resursus į vieną krūvą ir pradėti juos naudoti kryptingai. Kai pajusite, kad gaunate grąžą, pirmiausia energetinę, įgausite daugiau jėgų ir stimulo.

Atsiradusi nauja energija pati stums jus link naujų darbų ir projektų, ir tikrai nereiks savęs versti kažką padaryti. Svarbu susirinkti. Kai ir arkliai ir vežimas ir vežikas važiuos į vieną pusę, visi ir nuvažiuos greitai ir sėkmingai.

O kai vienas arklys į kairę tempia, kitas į dešinę, o vežikas išvis už kampo rūko, niekas nežino, kuo tai gali pasibaigti, bet tikrai ne tuo, ką planavote.

Tai kas gi svarbiau, veiksmai ar mintys? Svarbiausia darna. Vien mintimis toli nenueisi, veiksmai, be tikslingų minčių, taip pat gali nuvesti, visai į kitą pusę, nes nekontroliuojamos mintys, dažnai nuklysta į abejonių ir baimių pelkę. O paskui save nusitempia ir visai neblogus projektus, kurie tikrai galėjo būti įgyvendinti ir pakeitę gyvenimus į gera.

P.S. Sakau jums, nepasitikėkite tuo ką jums sako kiti, išbandykite viską patys ir tada turėsite tikrą ir aiškią savo nuomonę. Bet nesėdėkite ir nelaukite, kol kažkas įvyks be jokių jūsų pastangų. Mes visi geriau gyvensime, jei visi kažką darysime.

Su meile, Luka.