Iš kur gali atsirasti tokia negatyvi trauka? Žemiau pateikiami trys įpročiai, kurie sukelia problemas. Jei pastebėsite, kad vėl ir vėl susiduriate su ta pačia problema, pasitikrinkite, ar neturite šių įpročių.

Pastoviai kalbate apie problemą ir ja skundžiatės

Daugumai iš mūsų tai svarbiausia priežastis, dėl kurios pastoviai „prisiviliojame“ problemas. Dauguma mūsų labai daug kalba, mes linkę kartoti tą pačią istoriją iš naujo ir iš naujo. Skundžiamės problemomis, prastais santykiais ar piktu viršininku, ir tai gali virsti įpročiu. O tai dar labiau sustiprina „magnetą“, pritraukiantį negatyvias aplinkybes.

Įkyriai galvojate apie problemą

Kai nerimaujame dėl savo problemų, suteikiame joms galingą impulsą ir vis labiau tolstame nuo sprendimų, kurie mums reikalingi.

Nors daugelis mūsų supranta, kad negatyvus mąstymas kelia problemas, pakeisti minčių eigą labai sunku. Mintys lekia žaibišku greičiu ir užgimsta be ypatingų pastangų, dėl to minčių kontrolė tampa labai sunkiu darbu.

Svarbu atsiminti, kad galite pakeisti daugumą minčių, tačiau tai nereiškia, kad neiškils naujų tokių pat, ir tai normalu. Žiupsnelis negatyvo nesugadins gyvenimo, galima sau leisti šiek būti šiek tiek nuolaidesniems, ypač pradžioje.

Kai pastebime, kad visiškai užsiciklinome ties problema, galime sąmoningai nusišalinti nuo jos, kas padarys didelę įtaką situacijai. Sekantį kartą, kai sunerimsite ar susirūpinsite, tiesiog pasakykite sau kažką panašaus į „Aš galiu išspręsti šią problemą vėliau, o dabar noriu susikoncentruoti ties svarbesniais reikalais“. Ir susiraskite pozityvų užsiėmimą.

Galite pažiūrėti juokingą filmą, paskambinti draugui ar užsiimti mėgstamu hobiu. Galite pasiklausyti muzikos, kuri kelia nuotaiką ar pasportuoti.

Nusišalinimas, prasiblaškymas – labai svarbus įgūdis, jis leidžia mums nukreipti energiją reikiama linkme. Jeigu kiekvieną kartą, kai apsėda negeros mintys, žengiame į priekį ir nukreipiame dėmesį į kitus reikalus, susiformuoja įprotis, kuris padės greitai atsigauti nuo negatyvo visose gyvenimo srityse.

Kai toks pozityvus prasiblaškymas taps automatišku atsakymu į įkyrų negatyvų mąstymą, pastebėsite didžiulius pokyčius savo realybėje.

Veikiate iš baimės

Mūsų veiksmai įtakoja savijautą ir įsitikinimus. Kai pasijuntate prislėgti, galite tiesiog truputį pasipraktikuoti pagerinti nuotaiką. Net jei šypsena bus ne visai nuoširdi, paprastas šypsojimasis padarys savo įtaką. Tai veikia, kadangi mūsų nuotaika ir veiksmai darbuojasi kartu. Nuotaikos pasikeitimas keičia elgesį ir atvirkščiai. Dėl to, pakeitę elgesį problemos atžvilgiu, pakeisime požiūrį į problemą ir tada problema ims visai kitaip reikštis mūsų realybėje.

Mes gauname tai, ties kuo susifokusuojame, norime mes to, ar nenorime. Kai veikiame iš baimės, siekdami, tarkime, išvengti ligos, visata nutaria, jog mes galvojame apie susirgimą. Tokiu būdu, nors veikiame turėdami tikslą išvengti ligos, daugeliu atvejų toji liga kaip tik ir prilimpa.

Kai pritraukiame besikartojančius nepageidautinus įvykius, protingiausia būtų sustoti ir paklausti savęs: ar bėgame link to, ko norime, ar bėgame nuo to, ko nenorime.

Kryptis nesvarbi. Kol mes bėgiojame – esame stipriai įsitempę ir susikoncentravę į negatyvą.

Visada atminkite, kad didžiausia apsauga, kurią turite – tai pusiausvyra. Kai nusiteikiate šimtaprocentiniam saugumui, pozityvūs įvykiai ir aplinkybės patys ateis.

Kiekvieną kartą, kai skleidžiate pozityvias mintis ir elgiatės pozityviai, jūs mažinate negatyvią trauką. Dėl girkite save už kiekvieną pasiekimą. Susiformavusios negatyvios traukos šalinimas reikalauja konkretaus darbo ir didelės kantrybės pačiam sau.