Tyrimas išryškino ir dar vieną tendenciją, rodančią, kad keliaujantys įmonių darbuotojai vis labiau linkę mažinti ribą tarp verslo ir laisvalaikio kelionių. Turimais duomenimis, praėjusiais metais beveik pusė (49 proc.) verslo keliautojų savo darbo išvyką pratęsė kitame mieste ar šalyje ir beveik trečdalis šių keliautojų (27 proc.) teigė taip pat ketinantys pasielgti ir 2017 metais.

Atlikto tyrimo duomenys parodė, kad panaši tendencija išliks ir šiais metais, nes net 46 proc. dalyvavusių apklausoje ketina vis daugiau keliauti verslo reikalais.

„Priešingai anksčiau vyravusiai nuomonei, kad verslo kelionės yra laiko gaišimas ir papildoma kliūtis darbe, dalykinės išvykos vis labiau vertinamos kaip galimybė praplėsti akiratį, pasisemti naujų idėjų ir kilti karjeros laiptais. Šiandienos keliautojai tampa vis mobilesni ir lanksčiau keičia kelionių planus bandydami suderinti verslo ir laisvalaikio keliones. Keliautojai vis labiau tikisi, kad jų darbdaviai atlieps augantį kelionių poreikį ir net yra pasirengę derėtis dėl mažesnio atlygio, jei turėtų daugiau galimybių lanksčiai keliauti“, – teigė platformos produkto plėtros direktorius Ripsy Bandourian.

Populiarėjančios keliautojų iš Lietuvos ir viso pasaulio verslo kelionių kryptys

Remiantis keliautojų platformos duomenimis, verslo keliautojai iš Lietuvos dažniausiai vyksta į Berlyną, Varšuvą, Maskvą, Taliną ir Rygą.

Pagal praėjusių metų statistiką tarp 10 populiariausių visame pasaulyje verslo kelionių krypčių yra Šanchajus, Tokijas, Bankokas, Guangdžou ir Niujorkas. Į dešimtuką taip pat patenka Budapeštas, Singapūras, Praha ir Amsterdamas.

Net 55 proc. keliautojų visame pasaulyje patinka keliauti darbo reikalais, tačiau vis daugiau keliaujančiųjų siekia gauti nors kelias papildomas dienas pasinaudoti išvyka ir geriau pažinti lankomą vietovę. 62 proc. pasaulio keliautojų pažymėjo, kad lankydamiesi naujoje vietovėje norėtų išbandyti kuo įmanoma daugiau veiklų.

Apie tyrimą:

Tyrimo duomenys gauti praėjusių metų rudenį „Booking.com“ apklausus 12 781 respondentų iš 13 šalių. Apklaustieji turėjo būti ne jaunesni nei 18 metų amžiaus, nors kartą keliavę 2016 metais bei būti suplanavę nors vieną kelionę 2017-aisiais. Visi respondentai turėjo pažymėti, kad jie bent iš dalies patys gali priimti sprendimą dėl kelionių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)