Dabar yra pats geriausias laikas atsisėsti ir ant popieriaus lapo užsirašyti tuos gyvenimo pasirinkimus, kuriuos ateinančiais metais norėtumėte pašalinti iš savo gyvenimo.

Pažadus, duotus sau pačiam, neretai būna ypatingai sunku ištesėti: remiantis paskutiniais statistiniais duomenimis, net 79 proc. pasaulio žmonių naujametinių pažadų laikosi vos pirmąjį metų mėnesį, o 48 proc. žmonių „pratempia“ pusę metų. Tam, kad pažadus tesėti būtų lengviau, mes galime pasinaudoti ne kuo kitu, o mūsų kasdienybėje taip įprastu – išmaniuoju telefonu, o tiksliau – atsisiųsti išmaniąją programėlę.

Pažadu sau numesti svorio

Beveik kiekvienam pažadui lengvai galima rasti programėlę, kuri padės jį ištesėti. Jeigu 2017 m. nusprendėte atsikratyti kelių, jau ilgokai jus erzinančių kilogramų, tai padaryti jums padės programėlė MyFitnessPal. Ypatingai šauni programėlė, padėsianti jums suskaičiuoti visas per dieną suvalgytas kalorijas, taip pat parodys, ko suvartojate per daug, o ko – per mažai.

Programėlėje rasite net keliolikos tūkstančių maisto produktų duomenų bazę, kurioje yra ne tik garsiausių pasaulio prekinių ženklų produktai, bet net ir lietuviški skanėstai. Jeigu nerimaujate dėl suvalgyto produkto, visuomet galite nuskenuoti ant jo esantį kodą, o MyFitnessPal automatiškai suras visą apie jį žinomą maistinę informaciją.

Jei ruošiate pietus pagal tam tikrą receptą, kurį sudaro net keliolika skirtingų ingredientų, ir norite suskaičiuoti vienos porcijos kalorijas bei maistingumą, paprasčiausiai nukopijuokite recepto nuorodą ir įklijuokite ją programėlėje – MyFitnessPal suskaičiuos, ar šio patiekalo porcija netaps papildomu kilogramu.

Pažadu sau išmokti užsienio kalbą

Šaunu mokėti kelias užsienio kalbas. Ypatingai tuomet, kai vykstate atostogauti, ar galbūt gyvenate multikultūriniame mieste (tokiame kaip Londonas!).

Galbūt jūsų svajonei išsipildyti trukdo kažkurios užsienio kalbos nemokėjimas, o gal nežinote kaip naudingai praleisti laiką kasdienės kelionės į darbą metu? Duolingo jums padės! Ši programėlė siūlo rinktis net iš 14 pagrindinių užsienio kalbų ir gali jums padėti ne tik išmokti abėcėlę, praplėsti žodyną bei įvaldyti populiariausias frazes, bet ir suprasti tam tikru akcentu tariamus žodžius ir sakinius.

Pažadu sau pradėti taupyti

Planuojate vestuves, o gal svajojate išvykti išsvajotųjų atostogų į Havajus? O gal tiesiog supratote, kad esate priklausomas nuo apsipirkinėjimo, ir daugiau nebenorite leisti pinigų niekeliams?

Santaupos ir finansinė savikontrolė yra labai geri ir gyvenime reikalingi įpročiai, tačiau kaip išmokti ir padėti sau taupyti? Visų pirma, svarbiausia yra žinoti, kokios yra tikslios jūsų pajamos, kokios yra jūsų išlaidos, kiek per mėnesį pinigų išleidžiate ten, kur galėjote sutaupyti, bei kokios turėtų būti jūsų ribos.

Kiek sunku save kontroliuoti, kai banko sąskaita tikrinama vos kelis kartus per mėnesį, o pavienės ir kartais visai nedidelės sumos visai nerėžia akies. Programėlė Digit jums padės pažvelgti tiesai į akis – padės suskaičiuoti kiek iš tiesų išleidžiate, padės nusistatyti išlaidų „lubas“ bei primins apie būtinuosius mokėjimus, kurių neturėtumėte praleisti.

Pažadu sau atsikratyti blogų įpročių

Blogi, erzinantys ar net kenksmingi įpročiai dažniausiai būna gerokai įsišakniję, tad jų atsikratyti ne taip ir lengva. Tačiau tai padaryti tikrai įmanoma: svarbiausia savimi tikėti ir sau padėti. Nesvarbu, ar tai nagų kramtymas, ar rūkymas, stiprios valios ir užsispyrimo dėka galima įveikti bet kokius įpročius.

HabitBull – tai programėlė, kurioje prisiregistravę rasite aibę įvairių žalingų įpročių, o iš sąrašo pasirinkę savąjį ir nusistatę savo tikslą, galėsite stebėti progresą bei būsite nuolatos primenamas apie savo siekiamybę – nesvarbu, ar tai noras valgyti mažiau saldumynų, ar siekis mesti alkoholį.

Pažadu sau susitvarkyti spintą

Turbūt kiekvienai dailiosios lyties atstovei yra kilusi dvejonė – mesti drabužį ar pasilikti.

„Muziejiniai“ – labai gražūs, tačiau nepatogūs aukštakulniai, ar išpardavimo metu pirkta suknelė tik užima papildomą spintos vietą, tačiau į šiukšlinę juos mesti trukdo širdgėla. O kodėl jų nepardavus ir nepapildžius piniginės? Tai padaryti galite labai lengvai, tiesiog parsisiuntę programėlę Poshmark. Susikūrę savo paskyrą ir sudėję parduoti norimų drabužių nuotraukas, galite ne tik užsidirbti, bet ir pagaliau be sąžinės graužaties išsivalyti drabužių spintą.

Pažadu sau išmokti paskirstyti laiką

Darbas, namai, vaikai, rutina, sporto salė, tėvų susirinkimas ir daugybė įvairių smulkių, kasdienių darbų gali ne juokais išmušti iš ritmo. Kaip visko nepamiršti ir išmokti paskirstyti savo laiką? Cozi – tai programėlė, kuri primena skaitmeninę užrašinę, tačiau pati jums siunčia pranešimus apie šiandienos dienotvarkę ir būtinus įvykdyti darbus.

Cozi leidžia sukurti visai šeimai prieinamą dienotvarkę bei sudėlioti kelių asmenų planus taip, kad niekas nepamirštų svarbaus įvykio.

Cozi – tai programėlė, kurią sukūrė tėvai, norėdami palengvinti savo buitį bei priminti vaikams jų dienos užduotis. Programėlėje yra kalendorius, kuriame galima žymėti visas svarbias užduotis ir darbus, kuriuos reikia įvykdyti tik po kurio laiko.