Pirmasis pranešėjas Arnas Makarevičius, lektorius, konsultantas, pasakos, kas lemia išskirtinius rezultatus. Arnas pasakos savo istoriją, kuria sieks įkvėpti jaunus žmones. Pagrindinė pranešimo idėja – kova su savo vidiniais demonais. Pasako jo: „Nereikia švaistyti energijos bandant pakeisti aplinkinius“.

Indrė Stonkuvienė, aktorė, televizijos laidų vedėja, kvies laužyti standartus, nebijoti būti kitokiems ir išsivaduoti iš nerašytų taisyklių. „Visi esame skirtingi, todėl reikėtų savo energiją ir gabumus sukoncentruoti tikslingai, į tai, ką tu myli, ir, kas tau gerai sekasi“- sako Indrė. Ji taip pat atkreips dėmesį į moters vaidmenį šiuolaikiniame pasaulyje: kaip jis kito, kokie reikalavimai keliami moterims ir ką reiškia būti lydere.

Alfas Ivanauskas, Virtuvės mitų griovėjas, įvairiausių projektų autorius, išduos paslaptis, kaip savo svajones paversti realybe. Svajonė turėtų būti asmeninis kiekvieno žmogaus tikslas, tačiau dažnai jaunas žmogus perima primestus draugų, tėvų ar aplinkos lūkesčius ir pamiršta savo norus. A. Ivanausko teigimu: „Atrasti savo tikslus padės baimių ir stereotipų atsikratymas“.

Justas Ložinskas, internetinės rinkodaros profesionalas, dirbantis pagrindinėje Google būtinėje Europoje. Justas pasakos lyderystės receptą pagal Google. Jis atskleis, kokiomis vertybėmis pasižymi Google dirbantys lyderiai bei kokie darbuotojų įgūdžiai padeda šiais kompanijai siekti savo tikslo.

Konferencijos organizatoriai prieš konferenciją skelbė konkursą ir rinko vieną moksleivį, kuris lips ant scenos su visais pranešėjais ir įrodys, kad jaunimas taip pat turi ką pasakyti ir gali įkvėpti kitus. Po intensyvių atrankų paaiškėjo, kad tai Antanas Bernatonis, viešo kalbėjimo konkurso „Lipk ant scenos“ nugalėtojas, 18-iolikmetis verslininkas, keliautojas bei Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazijos abiturientas. Jo nuomone, gyvenimas yra pilnas galimybių, o kiekviena diena yra skirta nuveikti nuostabius dalykus, todėl jis savo pranešime pasakos, kaip potyriai gali pakeisti mūsų kasdienybę.

Simas Sonkinas, gatvės riedlenčių sporto pradininkas Lietuvoje, savo meilę riedlentėmis pavertęs verslu pasakos, kaip svarbu gyvenime daryti tai, ką myli. Jo teigimu, tiesiog daryti neužtenka, reikia pokyčio. Pokyčius žmogus turi pradėti nuo savęs: “Susirask dalyką, kurį labiausiai myli ir vertini, rask jame problemą, kuri yra aktuali ir kitiems, spręsk ją, kad būtų geriau tau pačiam, kitiems ir ateities kartoms“.

Austėja Landsbergienė, socialinių mokslų daktarė, Karalienės Mortos mokyklos įkūrėja, dalinsis įžvalgomis apie svarbiausias XXI a. kompetencijas. Esminė kompetencija, ypatingai padėsianti išlikti konkurencingiems darbo rinkoje – lyderystė. “Jaunam žmogui yra labai svarbu pasitikėti savimi, mokėti dirbti komandoje, sutelkti atsakomybę, turėti savo nuomonę, savarankiškai priimti sprendimus ir priimi atsakomybę už juos”.

Jolita Vaitkutė, menininkė kurianti instaliacijas iš įvairių medžiagų, pranešimo „Tiesos, kurių neaiškino mokykloje“ metu, ketina prisiminti mokyklos laikus bei atskleisti dalykus svarbius ieškant savo potencialo.

Andrius Žebrauskas, aktorius, lektorius ir verslininkas, kvies apkabinti savo baimes. Baimė – pagrindinis veiksnys, kodėl žmonės nustoja augti ir nejuda į priekį. “Žmogus baimių turi įvairių, dažniausiai atsineštų iš šeimos, mokyklos, draugų, todėl kartais žmonės bijo net ir svetimų baimių.” Kaip susidraugauti su baimėmis, A. Žebrauskas pasakos savo pranešime: „Metas nugalėti labiausiai ribojantį augimą dalyką – baimę susimauti“.

Renginį „Lyderių inkubatorius“ nėra lengva pavadinti tik konferencija. Čia dalyvius pasitiks ne tik pranešimai, bet ir įtraukiančios veiklos, dirbtuvės bei atsiveriančios naujos galimybės. Visos konferencijos metu veiks partnerių mugė, kurioje įvairios organizacijos kvies dalyvauti lyderystę, kūrybiškumą ir verslumą skatinančiose veiklose, o norintiems atsipūsti veiks spalvingos ir modernios poilsio ir pramogų zonos. Konferenciją vainikuos visiems muzikinės grupės “Mates” gyvo garso koncertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)