Lapkričio 18–19 d. Vilniuje, koncertų salėje „Compensa“ vyks septintoji Pasaulinė lyderystės konferencija. „Tapkite lyderiais ten, kur esate. Juk kai lyderis tobulėja, laimi visi“ – teigia organizatoriai.

Kaip DELFI sakė Nesavanaudiškos lyderystės instituto vadovė Dalia Bytautienė, dalyvavusieji ankstesnėse konferencijose atvyksta vėl ir paprastai kviečia kitus, nes konferencija išsiskiria netipišku formatu ir naudinga kiekvienam: verslininkui, bendruomenės vadovui, bet kuriam lyderiui ar norinčiam tapti vedliu.

Šiais metais Pasaulinėje lyderystės konferencijoje visame pasaulyje dalyvaus per 300 tūkst. dalyvių 125 šalyse. Vilniuje ji bus transliuojama su vertimu į lietuvių kalbą, tarp pranešimų paliekant laiko gyvoms dalyvių diskusijoms ir turiningai pramoginei programai.

Svarbiausia – pakelti kito žmogaus vertę

Alanas Mulally, buvęs „Ford“ kompanijos generalinis direktorius kalbės, kaip išmokti dirbti kartu. Charizmatiškasis pastorius Billas Hybels akcentuos lyderio savijautos svarbą. „Kokia lyderio sveikata, tokia bus ir jo komandos sveikata, kokiu greičiu eina vadovas, tokiu ir visa komanda“, – įsitikinęs didžiulės bendruomenės vadovas.
Bestselerių autorius Patrickas Lencioni kalbės apie tobulą komandos narį, kaip tokį atpažinti, ugdyti ir kaip neapsigauti dirbant su imituojančiu tobulą komandos narį.

Vienas iš tarptautinės verslo konsultavimo įmonės „Franklin Covey“ vadovų Chrisas McChesney atskleis keturias dedamąsias, kurios garantuoja, kad tikslas bus pasiektas.

INSEAD verslo mokyklos Prancūzijoje profesorė Erina Meyer kalbės, kaip dirbti su skirtingų kultūrų žmonėmis ir išvengti konfliktų vien todėl, kad nesuprantame kito.

Lyderystės ekspertas ir vadovų ugdytojas Johnas Maxwellas akcentuos būtinumą kelti kitų žmonių vertę, vadindamas tai svarbiausiu vadovo darbu.

Vienos mišriausių Čikagos bendruomenių pastorius Wilfredo De Jesús liudys apie vadovavimą remiantis biblinėmis vertybėmis, drąsą irtis prieš srovę su meile tarnaujant žmonėms. Ir tai tik nedidelė pranešimų dalis.

Savybės, būdingos vadovams iš didžiosios raidės

„Mes juk puikiai žinome, kad jei vadovas – lyderis iš didžiosios raidės, dažniausiai būna paprastas, šiltas, įkvepiantis. Tokia ir Pasaulinė lyderystės konferencija, kuri iš kitų išsiskiria nesavanaudiško vadovavimo idėja, dalijimusi sėkmingais pavyzdžiais, kaip telkti žmones bendram tikslui, augti pačiam ir auginti komandą“, – sakė D. Bytautienė.

Apie tai kalba ir Pasaulinėse lyderystės konferencijose pabuvoję žmonės. Pasak renginių vedėjo ir organizatoriaus Remigijaus Žiogo, ši konferencija formuoja nuomonę apie pačią lyderystę. Padeda ištirti save kaip lyderį: ką tu gerai darai, kur dar reikėtų patobulėti. „Kai pritrūksta motyvacijos, žinai, kad atėjęs į Pasaulinę lyderystės konferenciją sutiksi tokių pačių kaip tu, kartu su jais įsikvėpsi siekti užsibrėžtų tikslų ir dar daugiau. Ši konferencija kasmet skatina judėti į priekį”, – sakė R. Žiogas.

Anot Kauno vyskupo Kęstučios Kėvalo, vadovo lemtis nėra gyvenimas ant laurų, o labai sunkus darbas ir atsakomybė, prisiimta už kitus. „Todėl nereikia stebėtis nei įtampa, nei pervargimu, juolab, kad čia pat konferencijoje pateikiami labai praktiški būdai, kaip su tuo susigyventi“, – atkreipė dėmesį ganytojas.

Buvęs Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės Civilinio elemento vadovas Jurgis Stanaitis dalyvavęs daugybėje konferencijų, mokymų. „Tačiau (šiame renginyje – DELFI) man buvo labai svarbu, kad galėjau ne tik išgirsti, o ir aptarti su kitais kolegomis tai, ką išgirdome iš pranešėjų ir, kaip tai vyksta realiame gyvenime. Smagu, kai girdi: „Man irgi taip nutiko“. Manau, bendravimas grupėse yra stipriausia šios konferencijos pusė”, – pabrėžė J. Stanaitis.

Neįtikėtina žodžio galia

Vis dėlto, kodėl aš turėčiau eiti į konferenciją, kurioje pranešėjai kalba ne gyvai, o transliuojami įrašai? D. Bytautienė prieš septynerius metus taip pat nebuvo tikra, ar Lietuvoje bus priimtina ir prigis konferencija DVD formatu.

„2014 metais Čikagoje buvau viena iš 8 tūkst. Pasaulinės lyderystės konferencijos dalyvių. Sėdėjau pakankamai gerose vietose, tačiau pranešėją mačiau kaip mažą pagaliuką ir vis viena žiūrėjau į ekraną. Kai Kaune pranešimą skaitė Nickas Vujičičius sėdėjau ne deimantinėse vietose, bet netoli ir vis viena žiūrėjau į ekraną, nes išdidintame vaizde geriau matyti žmogaus emocijos, kalbėjimo maniera. Žmonės ekranų nebebijo. Svarbu pabrėžti ir tai, jog didžioji dalis Pasaulinės lyderystės konferencijos žvaigždžių niekada neatvažiuos į Lietuvą, o jei ir atvažiuotų, galimybė pasiklausti jų gyvai kainuotų didžiulius pinigus. Pirminis vaizdo konferencijos tikslas ir buvo prieinamu būdu visame pasaulyje dalintis vertinga informacija ir patirtimi. Lietuvoje pranešimai rodomi su iš anksto parengtu vertimu, nes ne visi idealiai moka anglų kalbą”, – atkreipė dėmesį Nesavanaudiškos lyderystės instituto direktorė.

Konferenciją D. Bytautienė vadino įkvepiančiu, profesionaliu, krikščioniškomis vertybėmis paremtu renginiu, kuris iš kitų išsiskiria pranešėjų įvairove: vieni paliečia egzistencinius klausimus – tokius, kaip pašaukimas ar vadovavimo prasmė, antri ugdo vadovo kompetencijas ir įgūdžius, o treti kalba apie socialinę atsakomybę.

Užmezga pažinčių, randa bendradarbiavimo galimybių

„Šio renginio nauda ir ta, kad dalyviai turi galimybę praleisti dvi dienas kartu su savo komanda prie bendro apvalaus stalo, visus pranešimus aptarti iškart, mokytis drauge. Grupelių diskusijose visi gali pasisakyt ir dažnai užkrečia vieni kitus savo drąsa, svajonėmis, džiaugsmu, idėjomis ir entuziazmu. Per kavos pertraukėles ir pietus galima užmegzti prasmingų pažinčių bei atrasti naujų bendradarbiavimo galimybių“, – sakė D. Bytautienė.

Pertraukose tarp pranešimų ir gyvų diskusijų pasirodys Lietuvos atlikėjai, o taip pat jungtinis Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos choras.

„Ši konferencija tikrai keičia gyvenimus. Vos išgirdę giesmes, paaugliai nuščiuvo ir pradėjo jų mokytis. Merginos, vaikinukai buvo pasyvūs, tačiau per repeticijas jų elgesys pasikeitė, jie pasidarė susitelkę, žingeidūs, paslaugūs ir svarbiausia – degančiom akim. Priežastis, kad jie tiki tuo, ką daro. Stovi „gumulas“ gerklėje tai prisimenant. Net sunku patikėt, kaip viskas gali keistis per trumpą laiką“, – dalijosi už renginio muzikinę dalį atsakinga jaunuolių choro vadovė Raimonda Vaičiūtė.

Tikslas – nesavanaudiškos lyderystės idėjos sklaida

„Nuoširdžiai kviečiu ne tik jus, bet visus jūsų bendruomenės narius, ypač tuos, kurie vadovauja bažnyčioje, darbe ar visuomenėje“ – į bendruomenių vadovus kreipėsi pastorius Saulius Karosas. Septintą kartą konferencija vyks LCC tarptautinio universiteto, Gerosios naujienos centro ir Miesto bažnyčios iniciatyva.

DELFI primena, jog Pasaulinę lyderystės konferenciją pirmą kartą surengė Willow Creek asociacija 1992 m., jos sumanytojas - Bilas Haibelsas, vadovaujantis vienai didžiausių JAV bažnyčių. Prieš 13 metų siekiant konferencijos prieinamumo įvairių šalių žmonėms, buvo pasitelkta palydovinė sistema bei DVD formatas. Šiandien Pasaulinė lyderystės konferencija rengiama daugiau nei 500 pasaulio miestų ir daugiau nei 120 šalių. Renginio tikslas – ne pelnas, o nesavanaudiškos lyderystės idėjos sklaida.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)