„Karjeroje klaidų nėra. Bet kokia, net ir bloga patirtis yra bagažas. Reikia nebijoti, planuoti, stengtis tai įgyvendinti ir, jei nepavyksta, bandyti iš naujo“, – įsitikinęs vienas iš „Studfesto“ pranešėjų Saulius Urbonavičius–Samas.

Kad planai gali gerokai pasikeisti, papasakos Rimvydas Širvinskas–Makalius. Šis pranešėjas niekada nesvajojo nei keliauti, nei vadovauti nuosavam verslui. Pasirodo, kad R.Širvinskas–Makalius norėjo būti cirko direktoriumi ir rimtai stengėsi juo tapti: lankė cirko studiją, demonstravo triukus arenose ir vyko į gastroles. Būtent gastroliuodamas jis ir suprato, kad iš tiesų žavisi ne pasirodymu cirke, bet galimybe keliauti.

„Triukus cirko arenose atlikdavau nuo pat mažų dienų, tačiau vėliau pajutau scenos baimę ir supratau, kad cirko pasirodymuose dalyvauju tik todėl, kad per gastroles keliauju! Taigi, mano aistra keliauti užgožė visas kitas aistras“, – ne visiems žinomą istoriją prisimena R.Širvinskas–Makalius.

Šiandien jis vadovauja ne cirkui, bet savo verslui – kelionių agentūrai, kurioje dirba daugiau kaip 30 darbuotojų, o „Makalius.lt“, kadaise buvęs tik asmeninis tinklaraštis, dabar yra lankomiausias kelionių portalas Lietuvoje. Makaliaus sėkmės istorija prasidėjo nuo idėjos, kurią jis sukūrė būdamas vos 18-os, tačiau tada mažai kas ja tikėjo – beveik visi aplink jo sumanymui priešinosi.

Kad svajonei negali sutrukdyti jokie barjerai, festivalio dalyviams įrodys „virtuvės mitų griovėjas“, kulinarinio žurnalo VMG vyriausiasis redaktorius Afas Ivanauskas: „Dažnai jauni žmonės, rinkdamiesi profesiją, jaučia spaudimą iš juos supančių žmonių. Aš noriu parodyti praktinius triukus, kaip nepasiduoti kitų įtakai bei įveikti barjerus, su kuriais susiduriame, siekdami savo svajonės.“

Kaip kurti karjerą, ką daryti dabar, kad ateityje lauktų sėkmė, kaip pasirinkti studijas, ar apskritai jas rinktis ir daug kitų klausimų mokiniams išspręsti padės sėkmingi profesionalai – aktorius ir prodiuseris Mindaugas Papinigis, agentūros „Gaumina“ vadovas Darius Bagdžiūnas, karjeros konsultantas, „Kalba.lt“ vadovas Rytis Jurkėnas, Socialinių mokslų kolegijos įkūrėja ir direktorė Gabija Skučaitė, „Tele2“ generalinis direktorius Petras Masiulis, Lietuvos edukologijos universiteto Filosofijos katedros vedėjas, poetas doc. dr. Liutauras Dėgesys, „Kaukių akademijos“ direktorė Jakaterina Zibireva, „Maxima LT“ marketingo departamento vadovė Kristina Mažeikytė ir kiti.

„Studfestas“ – didžiausia vienos dienos konferencija–festivalis apie studijas ir karjerą, kurioje mokiniai susitinka su skirtingų sričių ekspertais, aukštųjų mokyklų atstovais. 2015 m. į pirmąjį festivalį Vilnuje, „Siemens Arenoje“ susirinko 3,5 tūkst. vyresniųjų klasių mokinių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)