Ką turėtumėte padaryti iki penkiasdešimties, kad ir jūs taip jaustumėtės, pataria lifehack.org.

1. Pakeliaukite po pasaulį vienas

Keliavimas vienumoje yra visai kitokia patirtis nei keliavimas su kažkuo kitu. Galima daryti tai, ką norisi daryti, ir kada norisi daryti. Būtent keliaudami vieni išmokstame mylėti save, nepriklausomus nuo kitų.

2. Pakeliaukite po pasaulį kartu

O štai kai keliaujate su žmogumi, kurį mylite, galite suartėti su juo labiau nei galite įsivaizduoti. Žmogus iš tikrųjų atsiskleidžia tik keliaudamas ir reiktų įgyti šios patirties kaip įmanoma greičiau.

3. Pradėkite kažką ilgalaikio

Palikti po savęs kažką – tai vienas svarbiausių dalykų kiekvieno laimingo žmogaus gyvenime, nes tai suteikia gyvenimui prasmę. Palikti kažką po savęs, peržengti savo fizinės egzistencijos ribas –galinga vien jau ši mintis savaime. Tai gali būti visuomeninė veikla, nuosavas verslas ar judėjimas. Tiesiog kažką pradėkite.

4. Tapkite mokiniu

Paklauskite bet kurio daug pasiekusio žmogaus ir 99 procentai atsakys, kad jie atėjo iki ten, kur yra, tik todėl, kad visą tą laiką iš kažko mokėsi. Jeigu surasite tinkamą mokytoją, suteiksite netgi daugiau naudos, nei gausite.

5. Tapkite mokytoju

Jeigu kažkuriuo gyvenimo metu buvote kažkieno mokinys, tuomet suprantate, kaip svarbu turėti gerą mokytoją. Tapkite kažkam šviesa tunelio gale, švyturiu tam, kuriam jo reikia. Tai gali tapti vienu geriausių pasirinkimų jūsų gyvenime.

6. Dalinkitės

Pasitenkinimo ir pilnatvės jausmą jaučiame tik tada, kai gyvename dėl kažko kito, o ne vien savęs. Dalintis įmanoma ne vien asmeniniame lygmenyje. Pavyzdžiui, galima dalį savo pelno aukoti tokioms organizacijoms kaip „Pencils of Promise“, kurios jau pastatė daugiau kaip tris šimtus mokyklų tokiose besivystančiose šalyse kaip Nikaragva, Gvatemala ir Laosas.

7. Išsimaudykite nuogi

Žinote, kad norite tai išbandyti.

8. Pradėkite rašyti dienoraštį

Užrašykite savo dabartines mintis ir perskaitykite jas po daugelio metų – pamatysite, kaip neįtikėtinai įkvepia suvokimas, kaip toli nuėjote. Tai gali būti tinklaraštis, tinklalaidė ar dienoraštis tik sau. Pasaulis nusipelno išgirsti jūsų žinutę.

9. Apsilankykite religiniame renginyje (ne jūsų religijos)

Gal tai gali atrodyti kontraversiškai, tačiau daugelis mūsų niekada nesame buvę religiniame renginyje arba esame lankęsi tik savo konfesijos religinėse apeigose. Nesvarbu, esate religingas ar ne, kodėl nepabandžius patyrinėti ir suprasti, kokios dar religijos ir tikėjimai egzistuoja?

10. Įsimylėkite

Daugiau nėra ką pridurti.

11. Išmokite būti laimingas vienas

Jeigu jūsų laimė priklauso nuo kažko kito, taip labai sunku gyventi. Žinojimas, kad galima mylėti save ir rasti laimę pačiam, gali tapti vienu labiausiai išlaisvinančių gyvenimo atradimų.

12. Tapkite kokios nors srities ekspertu

Nors labai svarbu turėti bendrą supratimą įvairiomis temomis ir turėti daugybę įgūdžių, vis dėlto, privalote būti kažkurios srities ekspertas. Kai kažkas gyvenime išgirsta jūsų vardą, turi būti sugebėjimas, su kuriuo kitiems jūsų vardas siejasi. Turite tapti individualybe.

13. Pagyvenkite besivystančioje šalyje

Jeigu jums yra tekę gyventi tokiose besivystančiose šalyse, kaip Kolumbija, Argentina, Meksika ar Peru, tikrai suprantate, kad gyvenimas viešbučiuose ir vizitai į lankytinas vietas nieko nesako apie tos šalies kultūrą ir žmones. Jeigu norite pažinti šalį, turite joje pagyventi.

14. Aplankykite savo pirmąją mokytoją

Visada turime rodyti daugiau pagarbos, nei rodome, tiems žmonėms, kurie mokės mus pradinėje mokykloje. Nes pirmoji mokytoja mokė ne tik gimtosios kalbos, bet ir to, kaip elgtis su kitais, kaip matyti pasaulį ir kaip mąstyti. Nors daugelio dalykų, kurių šis žmogus išmokė, dabar mes jau net neatsimename, tačiau tai turėjo įtakos daugeliui svarbių sprendimų, kuriuos mes priėmėme savo gyvenimo kelyje.

15. Laikykitės kokio nors sveikatos ritualo

Dažniausiai žmonės, sulaukę trisdešimties ar trisdešimt penkerių, savo gyvenimo prioritetu mato sveikatą. Jie pagaliau suvokia, kad tai didžiausias jų gyvenimo turtas. Kokia prasmė kaupti turtą, jei nesi pakankamai sveikas, kad mėgautumeisi juo..?

16. Išbandykite daugiau negu vieną profesiją

Šiais laikais gyvename sparčiai besikeičiančiame pasaulyje. Jūs esate inžinierius, verslininkas, dizaineris arba rašytojas. O gal investuotojas, žurnalistas ar pranešėjas. Kadangi technologijos juda į priekį sparčiau nei bet kada anksčiau, o žmonės gyvena ilgiau nei bet kada anksčiau, turėti daugiau nei vieną profesiją ne tik įmanoma, bet netgi būtina.

17. Pakeiskite kavą arbata

Mažinkite savo gyvenime nervingumo, siekite daugiau ramybės ir atsipalaidavimo.

18. Turėkite savo firminį patiekalą

Jūs neprivalote žinoti, kaip ruošti visus patiekalus, tačiau kiekvienas privalo turėti savo firminį patiekalą. Tegul tai bus jūsų slaptas ginklas.

19. Perskaitykite šimtą ir daugiau knygų

Žinios yra laisvė. Jeigu neaugate, vadinasi, mirštate.

20. Nusipirkite vyno šiandien, kurį išgersite po 20 metų

Tai galite padaryti ir su ilgamečiais draugais.

21. Priimkite į šeimą

Tai gali būti šuo, katė ar vaikas – priimkite sprendimą apversti kažkieno kito gyvenimą į gerąją pusę.

22. Paskambinkite senam draugui

Jeigu yra žmogus, su kuriuo nešnekėjote kelerius metus ar net kelis dešimtmečius, susisiekite su juo. Socialinės žiniasklaidos laikais, kuriais mes gyvename, nėra reikalo net skambinti. Galite tam žmogui tiesiog parašyti.

23. Išmokite pasakyti „ne“

Kai išmoksite atsisakyti bet ko, kas jums siūloma, pagaliau turėsite laiko tam, ką mokate geriausiai. Puiki knyga apie tai – Jameso Altucherio „Power of NO“.

24. Parašykite laišką sau po dešimties metų

Kur norėtumėte būti po 10 metų? Ką norėtumėte pasakyti tam žmogui? Parašykite visa tai laiške ir užrakinkite jį dešimtmečiui. Paskui, po dešimties metų, parašykite kitą laišką. Vėlgi – sau po dešimties metų.

25. Išmokite naują kalbą

Jeigu per visą gyvenimą mokėjote tik vieną kalbą (savo gimtąją), būtinai turite išmokti dar nors vieną. Naujos kalbos mokymasis atveria duris į naujas kultūras, žmones ir galimybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)