Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pateikia keletą patarimų, kaip skiriant daugiau dėmesio sau pagerinti tarpusavio santykius su savo antrąja puse.

1. Sakykite sau komplimentus. Jei nepasitikite savimi, tikriausiai nuolat tikitės išgirsti komplimentų iš aplinkinių, nes jums reikia patvirtinimo, kad kažką darote gerai. Galbūt kartais net per daug įkyriai reikalaujate pagyrų ir iš savo mylimo žmogaus. Tačiau, patikėkite, po keletą kartų iš eilės pakartotos frazės „Ar tu tikrai manai, kad skaniai pagaminau vakarienę?“ arba „Ar man tikrai tinka šis naujas kirpimas?“ aplinkinius tik tai nervina. Kažin, ar kas nors nori bendrauti su žmogumi, kuris reikalauja nuolat būti giriamas.

Todėl pravartu išmokti komplimentus sakyti sau. Pavyzdžiui, prieš išeidama iš namų visada pasižiūrėkite į veidrodį ir garsiai pasakykite, kaip puikiai atrodote. Mintyse sakykite sau komplimentus kuo dažniau – tai tik padės labiau pasitikėti savimi ir nebejausite tokio poreikio pagyras girdėti iš aplinkinių.

2. Išmokite dalintis ir padėti kitiems. Tikriausiai kiekvienas žmogus jaučia norą ne tik gauti, bet ir dalintis tuo, ką turi, su kitais. Skirkite daugiau dėmesio šiam savo poreikiui, net jei dėl to kartais tektų paaukoti pasimatymą. Pavyzdžiui, dalyvaukite įvairiuose labdaros projektuose. Mokėjimas rodyti meilę suteikia kur kas daugiau emocinio džiaugsmo negu mokėjimas ją priimti. Jūsų asmeniniai santykiai tikrai pagerės, jei išmoksite rodyti meilę kitiems (taip pat ir savo mylimam žmogui) ir sieksite apgaubti savo antrąją pusę rūpesčiu ir šiluma, užuot tik kėlę įvairiausius reikalavimus. Savanorystė ar dalyvavimas įvairiuose labdaros projektuose gali padėti išmokti dalintis tuo, ką turite, su kitais.

3. Visada pašnekovui žiūrėkite į akis. Vienas iš būdų, padėsiantis labiau pasitikėti savimi ir galbūt pagerinsiantis asmeninius santykius, yra mokėjimas neslėpti žvilgsnio bendraujant su kitais. Jei bendraudami su aplinkiniais ar mylimu žmogumi jūs žiūrite žemyn, parodote, kad jums trūksta pagarbos sau. Jei jūs nepakankamai save gerbiate, kodėl tai turėtų daryti jūsų partneris? Įpraskite bendraudami žiūrėti pašnekovui į akis ir turėsite kur kas daugiau šansų sukurti lygiaverčius, harmoningus santykius.

4. Rūpinkitės savo sveikata. Juk žinote, kad jei mylėsite save, jus mylės ir kiti. Meilę sau rodykite ir rūpindamiesi savo sveikata. Pavyzdžiui, sportuokite ir skirkite daugiau dėmesio subalansuotai mitybai. Kaip tai pagerins jūsų asmeninius santykius? Ogi labai paprastai – jei jausitės žvalūs ir sveiki, romantiški santykiai jums neabejotinai teiks kur kas daugiau malonumo ir turėsite kur kas daugiau energijos, kurią galėsite skirti partneriui.

5. Skirkite daugiau laiko saviraiškai. Jums patinka megzti? Žaisti krepšinį? O gal piešti? Kad ir kokių pomėgių turėtumėte, skirkite jiems daugiau laiko. Nors ne visada norisi pripažinti, tačiau dažniausiai mus traukia tie žmonės, kurie mūsų gyvenimą praturtina įdomia asmenine patirtimi ir iš kurių turime ko pasimokyti. Tapkite tokiu žmogumi ir jūsų antroji pusė niekada nenustos jumis žavėtis!

6. Stenkitės geriau save pažinti. Stenkitės kuo geriau save pažinti ir žinoti, kokie yra jūsų trūkumai ir kokios jūsų stipriosios pusės. Tik save pažinę galėsite tobulėti, stengtis atsikratyti ydų ir puoselėti stipriąsias savybes. Savo trūkumų žinojimas taip pat gali padėti išvengti nereikalingų konfliktų, kurie tik kenkia jūsų asmeniniams santykiams.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!