Tuo pat metu mylėti visą kolektyvą ir kiekvieną atskirai.

Deja, taip nebūna.

Viršininko nešališkumas pavaldiniams dažniausiai yra toks pats mitas, kaip ir tas, kad vadovaujantis asmuo neturi (ar bent jau neturėtų turėti) lyties. Bet kuris viršininkas visų pirma yra paprastas žmogus su savo požiūriu į gyvenimą ir problemų sprendimą. O vyrų ir moterų atveju, kaip žinia, šie du parametrai stipriai skiriasi.

Tai su kuo dirbti lengviau? Kokie vadovaujančio vyro ypatumai?

Iš karto reikia pažymėti, kad nagrinėsime grynus – idealius – žmonių tipus, o ne šiuolaikinės visuomenės hibridus, kai moterys mėgsta būti vyrais, o vyrai kartais virsta moterimis.

Šeši viršininko požymiai

1. Racionalumas

Viršininkas linkęs priimdamas sprendimus vadovautis išskirtinai logika ir sveiku protu. Visada kalba apie esmę, į minimalų žodžių kiekį sugeba sutalpinti maksimaliai daug prasmės. Kai vadovaujančias pozicijas užima vyras, jis moka kontroliuoti savo emocijas, jam svarbiausia yra darbas, todėl šeimyniniai klausimai veiklai įtakos paprastai neturi.

2. Globalus mąstymas

Vyras gyvenime, o ypač darbe, nekreipia dėmesio į detales. Jo galvoje slypi strateginis tikslas, o taktiniai žingsniai susidėlioja tarsi savaime. Todėl jeigu jis nepastebėjo klaidos jūsų ataskaitoje, dar nereiškia, kad negausite pylos dėl ketvirčio rezultatų.

3. Ryžtingumas

Viršininkas sumaniai priima sprendimus, bando, rizikuoja. Jam paprasčiau penkis kartus suklysti ir šeštą pasiekti rezultatą, bet padaryti tai per dieną, nei savaitę analizuoti ir planuoti. Tai jam suteikia aktyvumo, darbui – greičio ir tikslumo. Visi einamieji klausimai sprendžiami operatyviai. Kadangi nėra uždelstų klausimų, darbas būna gyvas, o rezultatai – puikūs.

4. Užsispyrimas

Santykiuose su viršininku sunku pasiekti kompromisą ar pabandyti jį perkalbėti. Jis visada yra teisus, o net jeigu ir neteisus, savo klaidos pripažinti nepajėgs, nes tai kenks jo statusui ir autoritetui.

5. Darbas svarbiau už viską

Darbas – svarbiausias dalykas gyvenime. Todėl konfliktas su žmona ar prastai besimokantis vaikas neturės jokio poveikio metiniam susirinkimui ar santykiams su pavaldiniais. Viršininko nuotaiką veikia tik naujienos iš aukštesnės vadovybės. Nepaisant gausių pasakojimų apie priekabiavimą, viršininkai labai retai demonstruoja susidomėjimą trumpais sijonais ir ryškiomis pėdkelnėmis. Visa tai neturi nieko bendro su reikalais, todėl protingas viršininkas to arba nepastebi, arba gali įspėti, kad netinkamas elgesys ar apranga trukdo susikaupti aplinkiniams.

6. Mokėjimas leisti pinigus

Jis moka leisti kompanijos pinigus. Lygiai taip pat, kaip moka juos uždirbti. Viršininkui stabilumas ir saugumas mažiau svarbūs nei rizika, aktyvumas ir judėjimas. Vyro vadovaujamoje bendrovėje pinigai paprastai juda aktyviau. Vyras labiau linkęs investuoti pinigus į naujus, kol kas nedidelį pelną nešančius projektus ar verslus, jis dažnai imasi rizikingų investicijų. Aktyvus pinigų judėjimas lemia kompanijos plėtrą, nuolatinį rezultatų gerėjimą.

Kaip elgtis, jeigu jums vadovauja vyras

Kopijuokite viršininko bendravimo manierą: kalbėkite apie reikalus trumpai ir aiškiai, vien tik išvados ir klausimai, be svarstymų ir konstruktyviai.

Į viršininką kreipkitės tik svarbiais klausimais, kurie tiesiogiai turi įtakos galutiniam svarbaus projekto rezultatui. Visus likusius klausimus spręskite patys arba aptarkite su viršininko pavaduotojais ar padėjėjais.

Vyrams vadovams patinka savarankiškumas, jie vertina gebėjimą priimti sprendimus. Klausimai apie sugedusį kavos aparatą ar pasibaigusias kanceliarines prekes viršininką tik suerzins.

Kai supažindinate viršininką su kokia nors problema, iškart siūlykite jos sprendimo galimybes ir iškart supažindinkite jį su visais faktais, kurie galėtų padėti teisingai sudėlioti problemos mozaiką ir greitai priimti sprendimą, negaištant laiko klausimams ir informacijos paieškai.

Nesiginčykite ir neabejokite jo autoritetu, priešingu atveju tai gali tapti jūsų paskutiniu pokalbiu šiame darbe. Savo požiūrį, žinoma, galima išsakyti, galima pateikti savo argumentus. Jeigu paaiškės, kad teisybė jūsų pusėje, viršininkas padarys išvadas, bet kažin ar pripažins savo klaidą.

Nesistenkite išsiskirti kažkuo, kas nesusiję su darbu – jūsų viršininkas to nepastebės.

Dalykinis požiūris dažnai santykius kolektyve nustumia į antraeilę vietą, todėl nelaukite supratimo, jeigu darbe padarėte klaidų dėl asmeninių priežasčių. Į mokyklą pas sūnų darbo metu jūsų gali ir neišleisti.

Bus daugiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)