1. Turėkite įžūlumo: paklausti, padaryti, pasakyti. Žinoma, tai neturi peržengti profesinės etikos ribų, tačiau būti itin kukliai taip pat nereikia. Daugeliui toks elgesys nepatiks, gali būti, jog būsite vadinama išsišokėle, bet susilieti su bendra kolegų mase neverta. Turėkite įžūlumo būti pastebėta.

2. Nepraleiskite pro ausis paskalų: jas ne skleiskite, bet kaupkite. Neverta kolegų kamantinėti. Padarykite taip, kad jie patys panorėtų išsipasakoti: užmeskite meškerę ir išprovokuokite pokalbį.

3. Žinokite naudingus asmenis: stenkitės pietauti ir išgerti su reikiamais žmonėmis. Labiau pravartu, žinoma, išgerti, bet iki protingos ribos. Jūsų užduotis yra įsiminti, ką jie kalbės.

4. Seksas: dar vienas variantas – miegoti su reikiamais žmonėmis. Šis metodas dažniausiai būna be pralaimėjimų. Tačiau žinokite patį svarbiausią dalyką: miegoti reikia tik su tuo, kas tiesiogiai turi įtakos jūsų karjerai. Gražuolis iš reklamos skyriaus vargu ar padės kopti jums karjeros laiptais.

5. Numatykite du, ar net tris žingsnius į priekį. Būtina analizuoti: tiek savo veiksmus, tiek viršininko ir pavaldinių poelgius. Tokiai analizei kiekvieną dieną skirkite po 15 minučių. Aplinkiniams tiesiog atrodys, jog ilsitės nuo kompiuterio ir darbo rutinos. Tačiau jūsų smegenys turi apdoroti visą jus pasiekiančią dienos informaciją.

6. Tobulinkite žinias. Tegu mokymosi procesas būna nenutrūkstamas. Dalyvaukite kursuose, seminaruose, mokymuose.

7. Remkitės inovacijomis: darbe neapsistokite ties išdirbtu metodu, ieškokite naujų prieigų ir naujų vykdymo būdų. Inovatyvių sistemų vystymas padės jas įsisavinti.

8. Klausykite patarimų: ypač tų asmenų, kurie yra už jus vyresni ir aukštesni pareigomis. Galbūt jie nesupranta šiuolaikinių darbo modelių, bet patikėkite, bendrą situaciją jie mato puikiai ir gali pakišti jums vertingą mintį. Neignoruokite jų patarimų ir negalvokite, jog esate pati kiečiausia.

Nebijokite pradėti: baimė užkerta jūsų idėjoms kelią pasiekti viršininko ausis, o tinginystė trukdo sėsti ir parašyti planą. Su baime kovokite aktyviai, o su tinginyste – net tris kartus aktyviau. Padarykite pirmuosius žingsnius, o kai juos atliksite, atsiras ir takelis.

Generuokite idėjas: tiek protingas, tiek beprotiškas. Tegu jų būna daug – po to atsirinksite. Tarp visokių mąstymo šiukšlių gali atsirasti ir įdomi mintis. Tai tas pats, kas sijoti smėlį, ieškant briliantų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)