Tačiau mes ir daugelis aplinkos apsaugai neabejingų žmonių jūsų prašome: pamąstykite apie aplinką tausojančio transporto galimybes. Visų pirma, galime žengti mažą žingsniuką mūsų kasdienėje rutinoje – į darbą keliaukime ekologiškai (bent kartą į savaitę)! Taip būsime draugiški aplinkai, sutaupysime savo sunkiai uždirbamus pinigus, kai kuriais atvejais netgi gerinsime savo sveikatą.

Sufleruojame ekologiškos kelionės į darbą galimybes, rinkitės jums patogiausią!

Ėjimas – pats paprasčiausias, seniausias ir geriausias ekologiškos kelionės į darbą variantas. Gaila, tačiau dabar žmonės tokį keliavimo į darbą būdą yra jau seniai užmiršę. Liūdniausia, kad dažnai griebiami automobilio rakteliai, nors atstumas iki darbo – vos kilometras (jie puikiai žino, kad taip ne tik kenkia aplinkai, bet ir savo piniginei). Ar važiuotum į darbą automobiliu, jei kelionė pėstute iki tavo biuro truktų 15 minučių?

Dviratis – didžiuosiuose Lietuvos miestuose vis dažniau galime pamatyti dviračių keliautojų į darbą. Ir tai labai džiugina! Puikus pavyzdys vis dar abejojantiems – Azijos šalys. Žinoma, sakysite, kad ten visai kitos priežastys daro įtaką šios transporto rūšies pasirinkimui. Tačiau, nustūmus priežasčių ieškojimą į tamsų kampą, pasvarstykite: ar sėdėdami spūstyje savo automobilyje retai matote pro šalį skriejančius šalmuotus dviratininkus? Dviratis padeda išlaikyti švarią, sveiką aplinką bei puikią jūsų savijautą.

Viešasis transportas (autobusai, troleibusai, traukiniai) – jei jūsų sveikata „šlubuoja“ ir negalite į darbą keliauti pėstute ar važiuoti dviračiu, būsite kur kas draugiškesni aplinkai pasirinkę viešąjį transportą, nei sėdę už savo automobilio vairo.

Jei nepavyko jūsų įtikinti paslėpti savo automobilio raktelių ir būti draugiškais aplinkai, tuomet būkite draugiški draugams, kaimynams ar bendradarbiams – nevažiuokite vienas, pasiimkite pakeleivių. Taip bent dalele prisidėsite prie bendros idėjos!