Vienas iš ženklų, kad Fortūnos mechanizmo ląstelės jau veikia, yra padidėjęs organizmo tonusas. Juk sėkmės esmė slypi tame, kad būtų užtikrintas organizmo sugebėjimas išgyventi. Daugelį Fortūnos šaltinių žmonės jau apčiuopė ir seniai naudoja.

1. Temperatūra

Šis energijos šaltinis žinomas nuo senų laikų. Tai ir maudynės eketėje, ir vaikščiojimas basomis po sniegą, ir garinė pirtis, ir kontrastinis dušas.

Pasinaudokite dviem gabaliukais ledo iš šaldiklio. Paimkite po gabaliuką ledo į kiekvieną delną ir stipriai suspaudę palaikykite maždaug minutę. Tada nusiplaukite rankas po karštu vandeniu ir patrinkite jas rankšluosčiu. Jeigu pajusite energijos antplūdį, rodantį, kad organizmo tonusas pakilo, vadinasi jūs pasiekėte savo tikslą.

2. Aktyvūs taškai

Tai masažai, badymai adatėlėmis ir akupunktūra. Medikai suprato, kad stimuliuojant nervų galūnėles galima sulaukti tonizuojančio poveikio. Norėdami greitai aktyvuoti atsargines organizmo jėgas, 10 kartų patrinkite delnus vienas į kitą. Tada 10 kartų aukštyn – žemyn patrinkite skruostus.

Pirštų galiukais 10 kartų stipriai patapšnokite pakaušį ir viršugalvį. Dešinės rankos rodomuoju pirštu užčiuopkite kaukolės pamato įdubą ir tris kartus spustelėkite. Tris kartus suspauskite rankas į kumštį. Patrinkite tarpą tarp didžiojo ir rodomojo pirštų. Pamasažuokite ausų spenelius ir užbaikite pratimą abiem rankomis plekšnodami per šlaunis.

3. Fizinis krūvis

Šiam tonizavimo šaltiniui priklauso ir fizinis darbas, ir bet koks kitas fizinis krūvis, pradedant paprasta rytine mankšta ir baigiant reguliariais užsiėmimais sporto salėje. Nešiokitės su savimi rankų treniruoklį – guminį žiedą. Jeigu jums reikės aktyvuoti sėkmę, suspauskite jį 30 – 40 kartų.

4. Tonizuojančios medžiagos

Dažnai manoma, kad organizmą tonizuoja alkoholis. Tačiau tai klaidingas įsitikinimas, nes jis turi didelį šalutinį poveikį, kuris viršija hipotetinę jo naudą. „Apsvaigęs žmogus nebegali objektyviai vertinti nei savęs, nei aplinkinio pasaulio, todėl dažniau patenka į pavojinga situacijas su garantuotai nepalankia baigtimi.

Puikia stimuliuojančia medžiaga gali būti deguonis, patenkantis į organizmą kvėpavimo metu. Ekstremaliose situacijose galite atlikti Indijoje žinomą kvėpavimo pratimą. Keletą minučių kvėpuokite tai pro vieną, tai pro kitą šnervę. Užspaudę kairiąją šnervę, iškvėpkite pro dešiniąją. Tada užspauskite dešiniąją ir įkvėpkite pro kairiąją. Šis pratimas greitai ir efektyviai pakels jūsų organizmo tonusą ir padės tapti žvaliam.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)