Tačiau kodėl parduotuvėse kiaušiniai nelaikomi šaldytuve?

Nustebsite, bet yra keletas svarių argumentų už jų laikymą šaltoje vietoje namuose.

Ar tikrai galite laikyti kiaušinius šaldytuve?

Tikriausiai pastebėjote, kad beveik kiekviename šaldytuve yra dėklas kiaušiniams laikyti.

Šie įrenginiai paprastai būna skirti nuo 6 iki 10 kiaušinių.

Vyrauja nuomonė, kad jei kiaušiniai laikomi šaldytuve, jie lėčiau genda.

Be to, manoma, kad taip sumažėja apsinuodijimo rizika, nes salmoneliozę sukelianti bakterija šaltoje aplinkoje dauginasi lėčiau.

Kiaušinius galima saugiai laikyti šaldytuve ir tuo atveju, jei įtariama, kad jie užkrėsti salmonelioze.

Taip išvengsite kitų maisto produktų užkrėtimo, nes šios bakterijos šaltoje aplinkoje žūsta.

Yra keletas argumentų, kurie privers jus susimąstyti, ar turėtumėte laikyti kiaušinius šaldytuve, ar ne.

Kiaušiniai

Pavyzdžiui, jei kiaušinius laikysite kambario temperatūroje, jie nesuges greičiau.

Pagalvokite, kaip perkate kiaušinius parduotuvėse ar turguje – jie taip pat nelaikomi šaldytuve.

Be to, daugeliui patiekalų reikia kambario temperatūros kiaušinių.

Šaltus kiaušinius reikėtų naudoti tik tam tikrais atvejais.

Jei jie ilgai laikomi šaldytuve, o paskui paliekami atšilti kambaryje, ant jų būtinai susidarys kondensatas.

Dėl to ant lukšto gali atsirasti bakterijų.

Be to, jei šaltą kiaušinį įdėsite į kambario temperatūros vandenį, jau nekalbant apie karštą vandenį, lukštas įtrūks.

Yra dar vienas argumentas, kodėl nereikėtų dėti kiaušinių į šaldytuvą.

Ilgai laikant kiaušinius žemoje temperatūroje ant lukšto gali susidaryti mikroįtrūkimų, o juose daug aktyviau daugintis bakterijos.