Taigi, jei norėsite iššveisti nešvarią keptuvę, jums tereikės trijų dalykų: jūsų pačių rankų, sodos ir žalių bulvių. Šios priemonės įveiks ne tik nešvarumus bei riebalus, bet ir suodžius, teigiama portale novate.ru. Pasistengus šiek tiek daugiau, nuo keptuvės pašalinsite ir įsisenėjusius degėsius. Taigi, ką reikia daryti?

Pirmiausia užkaiskite virdulį, pilną vandens, ir palaukite, kol jis užvirs. Kol virdulys kaista, kruopščiai nuplaukite 1 – 2 šviežias bulves. Nulupti jų nereikia.

Kai tik vanduo užvirs, dar verdančiu vandeniu perliekite nešvarią keptuvę. Tai, žinoma, reikėtų daryti virš plautuvės. Po to į keptuvę įberkite 1 – 2 šaukštelius sodos. Jei nešvarumai įsisenėję, galite suberti dar du šaukštelius. Tada paimkite jau paruoštas bulves ir perpjaukite jas per pusę.

Keptuvė

Liko visai nedaug: paimkite vieną bulvės puselę ir pradėkite ja trinti keptuvę, tarsi indų plovimo kempinėle. Nupjautąja puse braukite per sodą. Bulvę gerai prispauskite ir trinkite, trinkite, trinkite. Per pjūvį ištekėjusios bulvių sultys, kuriose yra daug krakmolo, sureaguos su valgomąja soda. Šios reakcijos metu susidariusi medžiaga puikiai tirpdo riebalus ir šalina degėsius. Galiausiai viską nuplaukite po šiltu, tekančiu vandeniu.

Šis metodas puikiai tinka ketaus keptuvėms. Tačiau jei turite keptuvę su neprilimpančia danga, šį šveitimo būdą bandykite atsargiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)