Daugiafunkcė virtuvės pagalbininkė

Kepti duoną – tam tikra terapija, tačiau ką daryti, jeigu mėgstate šviežią duoną, tačiau dėl įtemptos dienotvarkės nelieka laiko daugeliui duonos kepimo etapų – maišymui, tešlos kildinimui, minkymui? Tokiu atveju duonkepė skirta jums.

Duoną kepti duonkepėje labai paprasta. Pagrindiniai ingredientai – miltai, vanduo ir mielės, o kiti ingredientai tam tikra tvarka sudedami į duonos kepimo indą. Kai kurios duonkepės siūlo daugiau galimybių, tarkim, pasirinkti kepalo dydį, norimą plutos spalvą (šviesi, labiau apskrudusi, tamsi).

Iš duonkepės trauksite ne tik baltą duoną – galėsite išsikepti ją įvairiausių rūšių: su šparagais, džiovintais pomidorais, alyvuogėmis ar džiovintais vaisiais.

Kai kuriuose duonkepių modeliuose galima kepti picas, bandeles, yra uogienės ir net jogurto nustatymai. Svarbiausia atidžiai perskaityti prekės aprašymą arba pasitarti su konsultantu.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis duonkepę

Laikmačio funkcija: ryte atsibudę arba grįžę namo po darbo rasite ką tik iškeptos duonos kepalą.

Atminties atkūrimas: naudinga, jei ciklo viduryje dingtų elektra arba prietaisas netyčia išsijungtų; kepinys kepamas nuo tos vietos, kur nutrūko procesas.

Kepinio dydis ir plutos spalva: paskrudinimo lygis suteiks kepiniui norimos išvaizdos; galima rinktis, kokio dydžio bus duona, švelniai ar daugiau apskrudusi.

Specialios programos kepiniams be glitimo: tiems, kurie turi mitybos apribojimų.

Tik tešla: šios programos išplečia aparato galimybes, kai norite gaminti naminius makaronus, maišyti picos ar bandelių tešlą.

Su duona nesusijusios funkcijos: jogurto, varškės ir uogienės paruošimo galimybės.

Papildomos funkcijos: stebėjimo langelis, atskiri mielių arba riešutų ir sėklų dozatoriai yra patogūs, tačiau nebūtini.

Ekspertų įvertinti prietaisai

Prekybos centro internete „Varlė.lt“ specialistai atsiųstame pranešime spaudai siūlo atkreipti dėmesį į tas duonkepes, kurios sulaukia daugiausia apžvalgų bei įvertinimų.

Interneto svetainė „Good Housekeeping Institute“ duonkepę „Pain & Trésors“ („Tefal“) išrinko 2022 metų geriausia. Ekspertų dėmesio nusipelnė ir „Panasonic SD-R2530“ duonkepė bei italų kompanijos „Guzzanti“ duonkepės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją