Negi nėra kokio nors būdo, kaip pasilengvinti šią užduotį? Toks būdas, žinoma, yra, teigiama vienoje novete.ru publikacijoje. Jei vadovausitės toliau išdėstytais nurodymais, morkas pasėsite kur kas greičiau nei įprastai, be to, vėliau neteks jų retinti.

Visų pirma, drauge pasvarstykime, kas yra popierius. Tai, kaip žinia, natūralus produktas, todėl, tarkim, patekęs į dirvą, ganėtinai lengvai suyra. Tualetinis popierius suyra dar greičiau, todėl daržo žemei, konkrečiai – lysvių, kuriose augs morkos, dirvai, jis jokio, o juolab, neigiamo, poveikio nepadarys. Kaip tik todėl būtent jį rekomenduojama naudoti kaip juostas, ant kurių, kaip tuoj suprasite, teks priklijuoti sėti ketinamas morkų sėklytes. Minėtina dar ir tai, kad tualetinis popierius nesudaro jokių kliūčių sudygti sėklai.

Morkų sodinimas

Juostų, ant kurių bus klijuojamos sėklos, ilgis turi atitikti pavienės morkų eilės ilgį (jį teks išsimatuoti). Kadangi tualetinis popierius yra keik per platus (kai tikslas – pasėti morkas), juostas rekomenduojama sukarpyti siauresnėmis juostelėmis ir pasiruošti jų tiek, kiek morkų eilių norima suformuoti.

Morkų sodinimas

Pritvirtinti sėklas prie popieriaus visiškai nesunku, tačiau „klijai“, kuriuos teks naudoti, turi būti natūralus ir juos reikės pasigaminti. Jie verdami iš miltų ir vandens: 50 ml vandens turėtų tekti 1 arbatinis šaukštelis miltų. Kaitinti reikia nustoti tada, kai mišinio konsistencija pradeda priminti skystą tešlą. Savaime aišku, kad naudoti galima tik visiškai ataušusius „klijus“.

Morkų sodinimas

Pirmiausia ant ištiestos tualetinio popieriaus juostelės išdėliokite sėklas (jos turi būti reikiamu atstumu nutolusios viena nuo kitos), o tada kiekvieną sėklą priklijuokite švelniai paliesdami į pasiruoštus klijus pamirkytu teptuku. Teptuką gali atstoti net paprasčiausias degtukas.

Kai klijai sustings, juosteles galėsite suvynioti ir labai patogiai nusinešti prie lysvės. Lysvėje reikia suformuoti ne daugiau kaip 3 cm gylio vageles ir įkloti į jas juostas su priklijuotomis sėklomis. Vėliau morkomis užsėtas vietas reikia gausiai palaistyti vandeniu, kad žemėje atsidūręs popierius permirktų ir sudarytų sėkloms sudygti tinkamas sąlygas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją