Portale novate.ru pateikiama patarimų, kokiems daiktams ir priemonėms jokiu būdu nereikėtų taupyti:

1. Dezinfekuojamasis rankų skystis

Pastaruoju metu ši prekė, kaip ir apsauginės veido kaukės, tapo viena iš dažniausiai perkamų. Esant deficitui, žmonės patys gamino tokį purškalą iš chlorheksidino, glicerino ir eterinio aliejaus. Klaidinga manyti, kad visi dezinfekuojamieji skysčiai vienodi ir tinka kasdieniam naudojimui. Iš tiesų jie skirstomi į dvi rūšis: vienų sudėtyje yra spirito, kitų nėra.

Priemonės be spirito maloniai kvepia, nedžiovina odos, tačiau jų efektyvumas mažas, jos nesunaikina visų mikrobų, kurių patenka ant rankų.

Specialistai rekomenduoja rinktis dezinfekuojamąsias priemones, kurių sudėtyje yra ne mažiau nei 60 proc. spirito. Galbūt jos kiek brangesnės, mažiau tausoja rankas, bet veiksmingiau naikina mikrobus ir bakterijas.

2. Dezodorantas

Purškiamas dezodorantas

Natūralumo mada palietė visas gyvenimo sritis, o visų pirma – grožio sferą. Ypač populiarūs dezodorantai, kurių sudėtyje – 98 proc. natūralių medžiagų. Daug kam atrodo, kad tai – tiesiog pinigų švaistymas, bet tokie dezodorantai turi daug privalumų. Visų pirma, jie nesukelia alergijų, tinka visiems odos tipams, net jautriai odai. Antra, jie ramina, vėsina odą. Trečia, oda nuo jų tampa švelni, neatsiranda uždegimų. Jų sudėtyje nėra agresyvių medžiagų – pvz., trichlozano, kurio yra daugumoje pigių dezodorantų ir kuris gali sukelti alerginę reakciją.

3. Micelinis vanduo

Micelinis vanduo

Šiai grožio priemonei irgi nepatartina taupyti. Pigaus micelinio vandens gamintojai naudoja prastos kokybės vandenį micelėms, o juk tai svarbu. Jei micelinio vandens kaina visai nedidelė, tikėtina, kad tai – prastesnės kokybės produktas, nuo kurio oda gali sudirgti, parausti, išsausėti.

4. Dantų šepetėlis

Elektrinis dantų šepetėlis yra daug brangesnis už įprastinį. Tiesa, ši investicija tikrai atsipirks. Elektrinis šepetėlis efektyviau šalina apnašas, mažina dantenų uždegimo tikimybę. Be to, elektriniu šepetėliu valysitės dantis tiek, kiek reikia. Prisipažinkite – juk paprastu šepetėliu valote dantis trumpiau nei dvi minutės. O elektrinis šepetėlis išsijungia tada, kai baigiasi laikas.

5. Peilis

Peilis skusti, smulkinti daržovėms, vaisiams

Pigūs peiliai net vizualiai yra mažiau patrauklūs, nekelia pasitikėjimo, ką jau kalbėti apie eksploatavimo ypatumus. Pigūs peiliai mažiau patogūs laikyti rankoje, greičiau atšimpa. O su kokybišku peiliu patogu pjaustyti, kokybiško plieno peilis tarnaus daug metų, patogi rankena nevargins rankos.

6. Lygintuvas

Lygintuvas

Ar pastebėjote, kad pigūs lygintuvai yra nedidelio svorio, todėl nepatogu jais lyginti. Ir tai ne vienintelis minusas, dėl silpno spaudimo toks lygintuvas ne visada gali išlyginti audinio raukšles. Pigių lygintuvų pagrindas irgi prastos kokybės, todėl jis gali pešioti drabužius.Kad netektų mokėti du kartus, geriau iš karto įsigyti kokybišką lygintuvą, pagamintą patikimo prekės ženklo atstovo.

7. Plaukų garbanojimo žnyplės

Dažniausiai parduodamos plaukų garbanojimo žnyplės, padengtos chromu, tačiau plaukams tai – tikras pragaras, nes chromas perkaista ir gali nudeginti plaukus. Teflono modelių irgi venkite – jie džiovina plaukus, šie išsausėja, ima lūžinėti. Kokybiškiausios plaukų garbanojimo žnyplės, kurių sukimo dalys pagamintos iš turmalino arba keramikos. Jos brangesnės, užtai tausoja plaukus.

8. Dėžutės maisto produktams laikyti

Asociatyvioji nuotr.

Tyrimų duomenimis, kai kurie plastiko gaminiai išskiria į estrogenus panašias chemines medžiagas, kurios trikdo skydliaukės veiklą. Dėl jų poveikio žmogus stambėja, suprastėja reproduktyvinė funkcija. Saugiausi plastikiniai gaminiai – kurių sudėtyje nėra bisfenolio A. Vis dėlto saugiausia naudoti stiklines, keramikines arba silikonines dėžutes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)