Kiekvienais metais „Pantone“ spalvų institutas išrenka savo mėgstamiausią metų spalvą. Ekspertai analizuoja pasaulines tendencijas (beje, ne tik ant podiumų) ir išsiaiškina, kuriai spalvai buvo skiriamas didžiausias dėmesys. Taigi 2022 metų spalva tapo alyvinė „Very Peri“, kurios numeris yra 17-3938. Įdomu tai, kad pirmą kartą per savo 22 metų istoriją „Pantone“ sukūrė visiškai naują atspalvį, kuris ramią mėlyną spalvą sulieja su energingu raudonu pustoniu.

Specialistų sprendimą ne peržiūrėti archyvus, o sukurti kažką nauja, įkvėpė ateities technologijos, skaitmeninė era, kūrybiškumas ir jau dvejus metus besitęsiančios pandemijos realijos. Pasak ekspertų, „Very Peri“ yra pasaulinės laikmečio dvasios ir pereinamojo laikotarpio , kurį išgyvename, simbolis. „Skaitmeninis dizainas padeda mums peržengti realybės ribas ir atveria duris į dinamišką virtualų pasaulį, kuriame mes galime tyrinėti ir kurti naujas spalvines galimybes, – aiškino „Pantone“. – Žaidimų tendencijos, augantis metavisatos populiarumas ir menininkų bendruomenės augimas skaitmeninėje erdvėje – „Pantone 17-3938 Very Peri“ iliustruoja šiuolaikinio gyvenimo susiliejimą ir tai, kaip spalvų tendencijos skaitmeniniame pasaulyje pasireiškia fiziniame gyvenime ir atvirkščiai“.

2022 metų spalva

Toks ekspertų pasirinkimas sutampa su dizainerių nuomone. Visa alyvinių atspalvių paletė jau ne pirmą sezoną pirmauja tarp mados tendencijų ir akivaizdu, kad kitais metais pasieks savo piką. Atkreipti dėmesį į šią spalvą turėtų net tie asmenys, kurie nesivaiko madų, bet mėgsta akcentiškus daiktus ir atspalvius.

Subtilus levandų atspalvis yra vienas iš nedaugelio, kuris sėkmingai įsilieja tiek į kasdienių drabužių garderobą, tiek į vakarinės aprangos kapsulę. Jei pirmenybę teikiate santūriems ir lakoniškiems įvaizdžiams, pasidairykite miniatiūrinės rankinės, kuri paįvairins net pačią santūriausią aprangą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)