Egzistuoja mažiausiai keturi patikrinti būdai:

Dėmesio – užsegimą lipduką išrado šveicaras inžinierius George de Mestralas. Vaikštinėdamas su šunimi Milka po kalnus, jis susimąstė, kodėl varnalėšos taip tvirtai prikimba jam prie vilnonių kojinių ir prie šuns kailio. Kartą atidžiai ištyrinėjo varnalėšas ir išrado užsegimą lipduką, rašoma portale „7dach“.

1. Dantų šepetėlis

Iš tiesų tiks bet koks šepetėlis su kietais šereliais. Tikslas – šereliais išpešti įsivėlusius pūkus nuo šalikų, pirštinių, gyvūnų kailio plaukelius, siūlelius ir pan. Pakreipkite dantų šepetėlį tinkamu kampu ir valykite, vis pakeisdami judesių kryptį.

2. Aštrus daiktas

Tiks mezgimo virbalas, žirklės ar net šakutė. Braukite tarp kilpelių eilučių, taip iškeldami pūkus, ir išpeškite juos rankomis. Svarbiausia – neperdurti lipduko aštriu daiktu.

Batų lipdukai

3. Lipnioji juostelė

Ne pats efektyviausias, bet gana veiksmingas būdas. Užklijuokite ant lipduko lipniosios juostelės, stenkitės, kad kuo stipriau priliptų, ypač ties tarpais tarp kilpelių. Nemanykite, kad pavyks iš karto pašalinti visus pūkus. Bet po kelių bandymų tikrai pakelsite pūkus, o tada galėsite išpešti juos rankomis. Šis būdas tinka, kai po ranka nėra kitokių daiktų.

4. Lipdukas

Jei ant drabužio ar ant batų yra keli užsegimai lipdukai, jums daugiau nieko nereikės. Per kelias sekundes pavyks juos išvalyti – patrinkite lipdukus vieną į kitą įvairiomis kryptimis, taip pūkai pakils į paviršių, o tada išpešite juos rankomis.

Kad užsegimus lipdukus tektų rečiau valyti, prieš skalbdami drabužius ar padėdami ilgam į spintą, susekite lipdukus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)