Džinsus skalbimo mašina blukina

Daugelis skalbia džinsus kaip kitus drabužius – deda į skalbyklę, bet tai – didelė klaida.

Džinsų gamintojos „Levi Strauss & Co“ atstovas pabrėžia – džinsų nepatartina skalbti skalbimo mašinoje (nebent kokiais išskirtiniais atvejais). Pats ekspertas sako – jau dešimt metų neskalbia džinsų skalbimo mašinoje.

Skalbimo mašinoje pakinta džinsinio audinio struktūra, blunka spalva, galiausiai džinsai praranda formą.

Džinsinis audinys jautrus

Džinsų plovimas

Skalbimo mašina kenkia džinsiniam audiniui. Tiesa, džinsus su elastanu galima drąsiai plauti skalbimo mašinoje. Dėvimi tokie džinsai išsitempia, o skalbimo mašinoje vėl susitraukia.

Kaip prižiūrėti iš paprasto džinsinio audinio pasiūtus džinsus:

1. Išplaukite dėmeles

Atskiras dėmeles galima išplauti su vandeniu, muilu ir šepetėliu.

2. Įdėkite į šaldiklį

Norimus atnaujinti džinsus įdėkite į maišelį ir nakčiai įdėkite į šaldiklį. Žemoje temperatūroje žus visi mikroorganizmai.

3. Sausas valymas

Pirkti būna ne tik sausų šampūnų, bet ir sausų valymo priemonių (yra ir skirtų specialiai džinsiniam audiniui). Užpurkškite priemonės ant džinsų, išlyginkite visas raukšleles ir palikite išdžiūkite. Purškalas pašalins visus nemalonius kvapus, jis neblukina, džinsai ilgiau tarnaus.

4. Skalbkite rankomis

Jei vis tik norite skalbti džinsus, galite skalbti rankomis, dėmesio – vėsiame vandenyje. Tas pats pasakytina apie plėšytus džinsus – juk skalbiant skalbimo mašinoje gali dar daugiau įplyšti įplyšimai.

5. Actas ir skalbimas

Jei vis tik matote, kad džinsai tikrai nešvarūs, galima išskalbti juos skalbimo mašinoje. Pirmiausia pamirkykite džinsus vandenyje su actu (į 5 litrus vandens pilama 1 litras acto), tada neišbluks jų spalva. Paskui išverskite džinsus į išvirkščiąją pusę ir išskalbkite be skalbinių minkštiklio. Pasirinkite trumpą skalbimo programą. Po skalbimo jokiu būdu nedžiovinkite saulėje, ant gyvatuko vonioje ar plaukų džiovintuvu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)