1. Nuvalykite grybus

Daugelis maistą gaminančių žmonių stebisi, kodėl kepant pievagrybius išskiria daug skysčių. Tai paaiškinti labai lengva – kai plaunate grybus, jie spėja sugerti daug vandens, todėl po to blogai kepa. Laimė, šito galima išvengti, pasitelkiant miltus. Suberkite grybus į gilų puodą, apibarstykite trimis ar keturiais šaukštais miltų, uždenkite dangtį ir keletą kartų pakratykite indą, kad grybai apsivoliotų miltuose. Tada nuvalykite grybus sausa servetėle – kartu su miltais, kurie šiuo atveju atliko abrazyvinę funkciją, nusivalys ir nešvarumai. Jei ant grybų kotelių yra drėgnų dirvožemio likučių, juos atsargiai pašalinkite peiliu. Nesijaudinkite, jei ant grybų liks šiek tiek miltų – kepimo metu jie visiškai nepamaišys.

2. Miltai vietoje glaisto

Deja, buitiniai kuriozai niekada neišnyks. Štai vyro įkaltas vinis paveikslui pakabinti gali būti, anot jo žmonos, ne tame aukštyje. Jei norėsite užtaisyti skylutę, atsiradusią sienoje dėl sutuoktinių nesusikalbėjimo, jums nereikės pirkti viso kibirėlio glaisto – galėsite išsisukti paprastesniu ir pigesniu būdu. Giliame dubenyje sumaišykite šaukštelį miltų, žiupsnelį druskos ir šiek tiek vandens, kad susidarytų tiršta košė, o tada šiuo „glaistu“ užglaistykite skylę. Galiausiai apvalykite užglaistytą vietą drėgna šluoste, kad pašalintumėte darbo pėdsakus.

3. Kaukė veidui

Pasirodo, kad miltai gali būti labai naudingas produktas veido odai. Jie turi pakeliantį, tonizuojantį ir valomąjį poveikį, nepaisant to, kokius miltus naudojate. Miltai turi daug natūralių vitaminų, todėl miltinė kaukė gali panaikinti riebios odos blizgesį, smulkias raukšleles, spuogus, taip pat sugrąžinti odai gaivumą. Receptų, kaip paruošti kaukę iš miltų, yra daugybė, tačiau renkantis labai svarbu atsižvelgti į šiuos momentus:

  • žirnių miltai puikiai kovoja su dermatologinėmis problemomis;
  • ryžių ir avižų miltai idealiai tinka sausai odai;kvietiniai miltai tinka riebiai odai;
  • kukurūzų miltai naudojami odos šveitimui;
  • sėmenų miltai padeda išvalyti poras;
  • ruginiai miltai tinka pavargusiai, apvytusiai odai.

Štai vienas veido kaukės su miltais receptas, kuris tiks brandžiai odai. Paimkite 20 g miltų, 15 ml kefyro, vieną kiaušinio trynį ir viską sumaišykite. Jei kaukė išėjo per skysta, įberkite dar šiek tiek miltų. Užtepkite kaukę ant veido ir palaikykite 20 – 25 minutes, o tuomet nuplaukite šiltu vandeniu.

.

4. Vietoje sauso šampūno

Visi žino apie stebuklingą sauso šampūno poveikį, kuris dažnai padeda merginoms, negalėjusioms ar nespėjusioms išsitrinkti galvos. Sauso šampūno milteliai sugeria riebalų perteklių, todėl po tokio „plovimo“ plaukai atrodo daug gaivesni. Jei po ranka neturėsite sauso šampūno, o bėgti į darbą ar į eiti į pasimatymą nešvaria galva neplanavote, tuomet pasitelkite paprasčiausius miltus. Nedideliu kiekiu miltų apibarstykite plaukų šaknis ir gerai iššukuokite plaukus tankiu šepečiu, kad miltai tolygiai pasiskirstytų sruogose. Vienintelis įspėjimas yra tas, kad šis metodas idealiai tinka šviesiaplaukėms merginoms, o štai ant tamsių plaukų veikiausiai matysis miltų dalelės.

5. Vietoje klijų

Ruošdami tešlą kepiniams ar virtinukams tikriausiai ne kartą pastebėjote, kad miltai, sumaišyti su vandeniu, tampa labai lipnūs. Taigi kodėl nepasinaudojus šia savybe buityje? Jei vaikas norėjo suklijuoti darbelį, bet po ranka neturi klijų, paimkite miltų ir savo rankomis pagaminkite lipnią masę. Tokie klijai bus natūralūs, saugūs ir ne mažiau patikimi nei gaminys iš parduotuvės. Jums reikės vienos stiklinės kvietinių miltų (jie turi daugiausiai glitimo), trijų stiklinių vandens ir žiupsnelio druskos. Sumaišę ingredientus statykite puodą ant viryklės ir nuolat maišydami virkite klijus 10 minučių. Masė turi sutirštėti. Kai ji atvės, ją galėsite naudoti įvairiausiems rankdarbiams.

6. Naminis plastilinas

Tęsiant kūrybos ir rankdarbių temą, iš miltų siūlome pasigaminti ne tik klijus, bet ir plastiliną. Daugelis mamų tikrai įvertins šį variantą, nes pirktinis plastilinas būna pagamintas iš sintetinio kaučiuko, užteršia visą erdvę ir yra sunkiai valomas. Jo kokybė taip pat nebūna ideali: toks plastilinas gali būti riebus, stipriai prilimpa prie paviršių arba trupa.

Kad būtų ramiau ne tik dėl vaiko sveikatos, bet ir dėl tvarkos namuose, giliame inde sumaišykite vieną stiklinę miltų, vieną stiklinę šalto vandens ir du šaukštus druskos. Minkykite, kol masė taps plastiška ir lengvai formuojama. Gatavam plastilinui galite suteikti spalvą natūraliais dažikliais: burokėliai suteiks raudoną, kinrožių arbata – mėlyną, špinatai – žalią, ciberžolė – geltoną, morkos – oranžinę, raudonasis kopūstas – mėlyną, avietės – rožinę spalvą. Gautą plastiliną laikykite uždarame inde.

7. Išgelbėkite namus nuo skruzdžių

Kai namuose pasirodo šie vabzdžiai, dažnas žmogus griebiasi už galvos. Ne visiems norisi jas nuodyti cheminėmis priemonėmis, kuriose yra nuodingų medžiagų. Tačiau gyventi įkyrių įsibrovėlių draugijoje taip pat nesinori. Laimė, yra viena išeitis. Pabandykite apsisaugoti nuo skruzdžių kukurūzų miltais. Jų prisivalgiusioms skruzdėlėms sutrinka virškinimo procesai. Be to, šiems vabzdžiams nepatinka pudros jausmas, todėl jos stengsis laikytis atokiau nuo jūsų namų.

8. Iššveiskite nerūdijančio plieno plautuvę

Mes jau minėjome, kad miltai gali atlikti abrazyvinę funkciją, o ši jų savybė gali labai praversti valant namus. Deja, skysti plovikliai ne visada pajėgia visiškai pašalinti riebalus – ant plautuvės šonų vis tiek gali likti riebių dėmių. Tačiau miltai gali nuvalyti visas apnašas, todėl kriauklė taps spindinčiai švari. Maža to, miltai turi dar vieną privalumą – jie poliruoja nerūdijantį plieną, tačiau yra kur kas švelnesni negu soda ar valymo milteliai, kurie laikomi agresyviomis priemonėmis. Po valymo miltais plautuvė atrodo taip, tarsi ką tik sumontuota.

Pastaba: valymui naudokite nedidelį kiekį miltų, nes priešingu atveju ant kanalizacijos sienelių susiformuos tešlos apnašos, kurios vėliau gali užkimšti vamzdžius.

9. Nuvalykite riebaluotas stalo žaidimų korteles

Stalo žaidimų mėgėjai žino, jog kartoninės kortelės labai greitai susitepa. Grąžinti joms ankstesnę išvaizdą vargu ar pavyks, bet nuvalyti ir atšviežinti – visiškai įmanoma. Norėdami tai padaryti, sudėkite korteles į plastikinį maišelį, įberkite į jį šaukštą miltų, užriškite ir kelis kartus pakratykite. Miltai sugers drėgmę, nešvarumus ir riebalų perteklių. Jums beliks nuvalyti korteles sausa šluoste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)