Novate.ru pateikia patarimų, kaip neprarasti šilumos pro plastikinius langus ir apsaugoti namų gyventojus:

1. Kodėl pučia pro plastikinį langą?

Pro plastikinius langus pučia dėl trijų priežasčių: dėl gamyklinio broko, dėl to, kad langai netinkamai įstatyti ir dėl konstrukcijos medžiagų deformacijos.

Jei pučia pro langų vyrius, greičiausiai jie nesandariai įstatyti į ertmes. Jeigu pučia palei palangę, nuo rėmų ar nuo sudūrimo su rėmu, greičiausiai langas neteisingai įstatytas. Tikėtina, kad nepakanka hermetizuojamosios medžiagos arba nekokybiškai aptinkuota. Tokiais atvejais neretai vertėtų iš naujo įstatyti langus.

Jeigu pučia nuo viso lango, reikia patikrinti, ar pasirinktas tinkamas režimas.

2. Ką daryti, jeigu pučia pro plastikinį langą?

Plastikiniai langai

Jei nustatysite tikrąją priežastį, kodėl pučia, daugeliu atveju savarankiškai galėsite išspręsti problemą. Tiesa, patys galėsite pakoreguoti tik nedideles problemas. Dažniausiai ne specialistams pakanka kvalifikacijos tik išspręsti nepakankamos šilumos izoliacijos problemą. Šiuo atveju tereikia specialios langų sandarinimo juostos arba langų sandarinimo putų (jei pučia pro palangę). Visais kitais atvejais reikės kviestis specialistus, kurie pakoreguos plastikinius langus.

Rūpesčių dėl plastikinių langų kokybės išvengsite, jei pirksite žinomų, patikimų gamintojų langus. Antra, teikite pirmenybę šiuolaikiniams, automatiškai reguliuojamiems modeliams. Trečia – reguliariai prižiūrėkite langus: valykite, sutepkite judančius elementus, reguliariai valykite rėmus ir stiklus. Ketvirta, nepatikėkite plastikinių langų montavimo atsitiktiniams žmonėms, naudokite kvalifikuotų specialistų paslaugomis.

3. Kam reikalingas žiemos režimas plastikiniuose languose?

Plastikiniai langai

Kaip minėta, nepamirškite, kad reikia teisingai parinkti plastikinio lango režimą. Norėdami suprasti, ar jūsų langai reguliuojami, pažvelkite į specialius reguliavimui skirtus apskritos formos mechanizmus (dažniausiai jie būna penki) šoninėje lango varstomoje dalyje. Jei ant tų apskritų mechanizmų yra tarpelių šešiabriauniam rakteliui arba kryžminiam atsuktuvui, vadinasi, galima nustatyti vasaros ir žiemos režimus.

Vasaros režimu montavimo elemento įrantos padėtis bus ties 9 valanda. Norint nustatyti žiemos režimą, reikia pasukti detalę taip, kad įranta pasisuktų iki 3 valandos padėties. Pasukus detales patartina nuvalyti langą, patepti judančias detales ir sandarinimo gumą, laukiant šalčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)