Pasirodo, galima apsieiti ir be dėžių su smėliu ir moliu, o rezultatas bus dar geresnis, rašoma portale novate.ru.

Laikymas plastikiniuose maišeliuose

Pakaks paprasčiausių plastikinių maišelių, kurių būna pirkti visose parduotuvėse. Maišeliuose laikomi burokėliai ir morkos išliks praktiškai tokie, kokius nukasėte. Iškastas daržoves reikia padžiovinti – pakaks saulėtu oru palikti jas tiesiai lysvėse.

Kai daržovės pradžius, nupjaukite lapus, palikite vieno–pusantro centimetro ilgio kotelius. Savaime suprantama, laikymui atrinkite sveikus burokėlius ir morkas.

Maišeliai turi būti švarūs, sausi ir tvirti. Į maišelius sudėkite po kelis burokėlius ir morkas taip, kad pakelį galėtumėte užrišti.

Paskui išleiskite iš maišelio orą. Paprasčiausia jį ištraukti su siurbliu. Ištraukę orą, maišelį užriškite. Galima įdėti maišelį į antrą maišelį, kad būtų patogiau ir patikimiau. Užrištus maišelius su daržovėmis sukabinkite rūsyje – daržovėms bus vėsiau ir jos neužims vietos namuose.

Tokiu būdu saugomos daržovės net pavasarį išlieka sultingos, tvirtos lyg neseniai nukastos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)