Štai 12 dažniausių skalbimo klaidų:

1. Nepamirškite valyti skalbimo mašinos, jai reikalinga priežiūra. Išplaukite skalbimo priemonių ir minkštiklio stalčių, po skalbimo palikite atidarytas dureles, kad išdžiūtų, neįsimestų pelėsis ir neliktų slogaus kvapo; dureles reguliariai nuvalykite. Skalbimo mašinos apačioje esantį filtrą reikia kas tris mėnesius išvalyti. Kartą per metus įpilkite į skalbimo mašiną pusę litro acto ir įjunkite ją tuščią su karšto skalbimo programa, kad išsivalytų kaitinamieji elementai.

2. Vienu kartu nesudėkite skalbti per daug drabužių. Jei į skalbyklę telpa daug skalbinių, tai dar nereiškia, kad tas jai į naudą. Nuo perkrovos gali išsiderinti skalbyklės guoliai.

3. Skalbdami rankšluosčius nenaudokite minkštiklio. Pasirodo, nuo minkštiklių audiniai ima prasčiau sugerti drėgmę, rankšluosčiams tai ne į naudą.

4. Kojines skalbkite specialiuose maišeliuose arba įjunkite specialią kojinių skalbimo programą, kad kojinės nepasimestų tarp kitų skalbinių.

5. Pagalves ir apklotus plaukite du kartus. Pirmą kartą – su skalbimo priemonėmis, antrą kartą – be. Pūkai, plunksnos greitai sugeria kvapus, todėl per vieną skalbimą nepavyks išskalauti miltelių kvapų.

6. Neskalbkite maudymosi kostiumėlių skalbimo mašinoje, nes drabužiai iš elastano skalbyklėje išsitampo. Maudymosi kostiumėlius reikia skalbti rankomis šaltame vandenyje.

7. Nenaudokite pernelyg daug chloro, apskritai geriau apsieiti be jo. Priemones su chloru palikite kraštutiniams atvejams, kai nežinote, kaip išimti dėmę. Chloras kenkia audiniams.

8. Prieš skalbimą atsekite sagas, spraustukus, antraip skalbimo metu jie gali išplyšti, ištrūkti.

9. Kelnių užtrauktukus prieš skalbimą užsekite. Jei to nepadarysite, užtrauktuko dantukai gali subraižyti kitus drabužius.

10. Nedėkite per daug skalbimo priemonių. Nuo didelio kiekio miltelio susidaro daug putų, o jos nusėda ant drabužių, lieka žymės.

11. Netrinkite dėmių, kad neliktų skylių. Užpylus dėmų išėmimo skysčio, reikia patrinti tą vietą balta medžiagine servetėle.

12. Surūšiuokite skalbinius. Visų pirma, neskalbkite kartu baltų ir spalvotų drabužių. Antra, neskalbkite vilnonių drabužių su kitokiais. Nedėkite kartu skalbti rankšluosčių su sintetiniais audiniais. Pliso (panašu į aksomą) drabužius geriausia skalbti atskirai nuo visų kitų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)