Įstatymas vokiečiams draudžia nakvoti tik tam tikruose užmiesčio sklypuose – kleingarten. Šiuo vokišku žodžiu vadinamas nedidelis sodas ir (arba) daržas, šalia kurio stovi ne gyvenamasis namas, o tiesiog pavėsinė ar nedidelis vasarinis namelis su minimaliais patogumais.

Kleingarten vasarnamių daugiausia yra Vokietijoje, šiek tiek – Šveicarijoje. Šie žemės sklypai dažniausiai patiems vokiečiams nepriklauso, juos valdo sodų bendrijos ir išnuomoja sklypus vietos gyventojams už nedidelę kainą.

Sklypą išsinuomojęs žmogus gali užsodinti sodą, sukasti daržą. Kleingarten sodybos ypač populiarios Vokietijos vakarinėje dalyje. Vokiečių kleingarten vasarnamiai būna užmiesčiuose arba pačiuose miestuose, tose vietose, kur miesto namai nebūtų paklausūs.

Kleingarten vasarnamių teritorijose vokiečiams draudžiama nakvoti dėl gaisrinės saugos reikalavimų. Pavėsinėse ir vasarnamiuose neįmanoma įdiegti visų apsaugos priemonių, kurios privalomos pagal vokiečių įstatymus.

Visų pirma, pavėsinėse ir vasaros nameliuose nėra priešgaisrinės signalizacijos. O statyti didesnius įprastus namus vasarnamių sklypuose uždrausta, leidžiama statyti tik vienaukščius namelius, jie gali būti šildomi tik elektra.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)