Kam šaldomi agurkai

Atrodytų, šviežių agurkų dabar galima nusipirkti ištisus metus. Taip, tačiau patys skaniausi, sultingiausi – šiltnamyje užaugę agurkai. Jei norite turėti natūraliai užaugusių agurkų ir žiemą, šaldymas – puikus sprendimas. Juo labiau, kad tinkamai užšaldžius agurkai išliks kvapnūs ir gardūs.

Beje – įdėkite į šaldiklį ir partiją šviežių agurkėlių – žiemą bent kartą pasigaminsite šviežiai raugtų agurkų.

Patarimai, kaip užšaldyti agurkus

Šaldyti agurkai

Užšaldymui tinka tik kieti, sveiki agurkai. Juo nuplaukite ir nušluostykite, o paskui nuspręskite, kokiu būdu užšaldysite.

1. Jei norite turėti pagardinti sumuštiniams, supjaustykite agurkų riekelėmis ir sudėkite į užspaudžiamus maišelius. Prireikus išsiimsite pora riekelių ir luktelėsite, kol atšils.

2. Agurkų riekelės tinka ir grožio procedūroms, patrinti veidą. Dar vienas variantas – pasigaminti ledo kubelių. Sutarkuokite agurką burokine tarka, sudėliokite šią masę į formeles ir įdėkite į šaldymo kamerą. Galite įpilti šiek tiek vandens. Kai kubeliai sušals, geriausia sudėti juos į maišelį ar į dėžutę ir laikyti šaldymo kameroje. Iš tokių tarkuotų agurkų kubelių gaminti netgi šaltibarščius.

3. Salotoms agurkus supjaustykite pusžiedžiais ar kubeliais ir sudėkite į užspaudžiamus maišelius. Iš maišelių pirmiausia išleiskite orą – taip sukursite vakuuminį efektą. Kaip tai padaryti: ne iki galo užspauskite maišelį, įstatykite šiaudelį, ištraukite orą ir greitai užspauskite maišelį. Tada daržovės akimirksniu užsišaldys.

4. Patogu užšaldyti agurkus kubeliais. Supjaustykite juos kubeliais, išdėliokite ant pjaustymo lentos, palikdami nedidelius tarpelius, tada su visa pjaustymo lenta įdėkite į šaldymo kamerą, o kai užšals, sudėkite kubelius į maišelį arba į dėžutę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)