Rankinėse vejapjovėse naudojant cilindro metodą, žolę galima nupjauti kruopščiai ir trumpai, ją tausojant ir išgaunant žalesnę spalvą. Labai tinka siekiantiems tobulumo, kurie svajoja apie puikią anglišką veją.

Visos cilindrinės vejapjovės veikia naudojant bekontaktį pjovimo principą, kai besisukantis cilindras ir fiksuotas peilis nesiliečia. Atstumas tarp peilių toks neįtikėtinai mažas, kad žolė nupjaunama labai aštriai. Todėl vejapjovę labai lengva stumti ir ji labai tyli ir neskleidžia pavojingų išmetamųjų teršalų.

„Delfi TV“ laidoje „Geltonas karutis“ išbandome šiuolaikišką cilindrinę vejapjovę, išsiaiškiname, kuo gi ji ypatinga, ir palyginame su kitokio tipo vejapjovėmis, kad būtų lengviau išsirinkti.

Cilindrinė vejapjovė

Laidos vedėja Lina Liubertaitė tikina, kad senovinės cilindrinės vejapjovės, kurių, galima įsigyti ir šiais laikais, pasirodo, yra vienas iš geriausių įrenginių vejai pjauti, nes jos žolę ne nukerta, o kerpa kaip su žirklėmis.

Cilindrinė vejapjovė

Sodininkė palygino skirtingas tokio tipo vejapjoves: kaip skiriasi jų pjovimas, garsumas ir kiti parametrai. Ypatingai ją sužavėjo kompaktiška vejapjovė – tokio dydžio kaip dulkių siurblys, gal net mažesnė – puikus pasirinkimas tiems, kurių vejos – tik simbolinio dydžio.

Visą apžvalgą žiūrėkite laidoje.


Portale laidas rasite čia.

Naują „Delfi TV“ laidą „Geltonas karutis“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 9:30 val. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)