Kaip rašoma portale novate.ru, po tręšimo pieno produktais uogos būna pusantro ar du kartus didesnės. Svarbiausia paruošti trąšas, paisant rekomenduojamų proporcijų. Tinka ir naminis, ir pirktinis pienas ar rūgpienis, pasukos.

1. Kaip pasigaminti tirpalą su pienu

Trąšos braškėms

Į 10 l vandens kibirą įpilkite stiklinę pieno. Jei pienas pirktinis, pageidautina, kad jis būtų pats riebiausias.

Gerai išmaišykite pieną vandenyje ir apipurkškite šiuo tirpalu braškių kelmelius – kad lapai būtų visiškai šlapi. Procedūrą atlikite vakare arba apsiniaukusiu oru.

Piene esantys mikroelementai naudingi augalams, jie ir yra trąša. Po purškimo ant lapų susidaro plėvelė, kuri saugo nuo kenkėjų ir ligų.

2. Rūgpienis ir pasukos

Trąšos braškėms

Šių produktų reikės daugiau. Į 10 l kibirą su vandeniu pilama vienas litras rūgpienio arba pasukų. Paskui paliekite lysvę arba nupurkškite braškes.

Trąšomis su pieno produktais nupurkškite braškes, joms dar nepradėjus žydėti. Žydinčių braškių nereikia tręšti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)