Kaip rašoma portale novate.ru, įvairios trąšos neabejotinai pagausins uogų kiekį. Vieni tam naudoja mėšlą, kiti perka įvairių preparatų, kurių šiuo metu tikrai didelis pasirinkimas, treti pasitelkia paprasčiausius būdus ir džiaugiasi puikiais rezultatais.

1. Paprasta, patogu, pigu

Šie principai neabejotinai veiksmingi, auginant namines avietes. Jais galima apibūdinti vieną visiems puikiai žinomą preparatą – amoniaką. Įdomu tai, kad ši priemonė universali.

Panaudojus amoniaką, aviečių nepuola kirminai, uogos būna švarios, dailios. Aviečių krūmus ir kitus vaiskrūmius reikia palaistyti, kol neprasidėjo žydėjimas.

2. Kaip pasigaminti tirpalą avietėms laistyti

Užvis svarbiausia – teisingai pasigaminti tirpalą. Į 10 litrų vandens pilama 4 šaukštai amoniako. Šio tirpalo kiekio įprastai pakanka keturiems aviečių krūmams.

Krūmus reikia palieti, kol jie nepradėjo žydėti (jokiu būdu negalima purkšti, susiformavus žiedams). Priešingu atveju, žymiai sumažės uogų kiekis. Aviečių krūmus tirpalu su amoniaku laistykite du kartus per sezoną: pirmą kartą – kai ant krūmų pasirodo pirmi lapeliai, antrą kartą – po dviejų savaičių, kad rezultatas būtų geresnis.

O kad uogos būtų saldžios, reikės aviečių krūmus patręšti trečią kartą, tiesa, jau be amoniako. Šis tręšimas turi vykti, kai krūmai žydi ir ima formuotis pirmos mažos žalios uogos.

Į 1 litrų vandens įberkite stiklinę pelenų, išmaišykite ir palaistykite šiuo tirpalu žemę po krūmais. Pelenuose yra kalio, būtent dėl jo uogos taps saldesnės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)