Pirmoji priežastis yra ta, kad iš tiesų tai nėra ekologiškas dalykas. Vazonėliai pagaminti iš per tūkstančius metų susiformavusių durpių, kurios nėra atsinaujinantis šaltinis.

Antra, sėkloms tai tikrai nėra geriausia terpė augti.

„Esame darę eksperimentą – tuo pačiu metu pasėjome pomidorų sėklas į durpinius ir į plastikinius vazonėlius. Durpiniuose augalai tiesiog vargo – galbūt dėl to, jog juose greitai išgaruoja drėgmė, dažniau kaupiasi pelėsis. Eksperimento pabaigoje buvo aiškiai matyti, kad plastikiniuose vazonėliuose daigai buvo užaugę kur kas didesni ir vešlesni“, – pataria žinoma sodininkė.


Ne mažiau populiaru daigus auginti ir kiaušinių dėkluose, socialiniuose tinkluose pilna tokių gražių nuotraukų. Apie juos L. Liubertaitė taip pat negali pasakyti nieko gero: „Visų pirma ten yra per mažai vietos šaknims vystytis, jie tam netinkami“.

Turbūt patogiausia, anot jos, rinktis plastikines daigyklas, kurias galima naudoti ne vienerius metus. O ieškantys tvaresnių sprendimų, gali tiesiog naudoti daiktus pakartotinai ir ne pagal paskirtį – štai pomidorų daigus puikiai galima sodinti į grietinės ar jogurto indelius, padarius kelias skyles jų dugne.

Portale laidas rasite čia.

Naują „Delfi TV“ laidą „Geltonas karutis“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 9:30 val. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)