Pavyzdžiui, dažnam kyla klausimas, kada naudoti plokštumą su pačiais dygiausiais, aštriausiais ir smulkiausiais dantukais. Toliau – tikslus atsakymas iš portalo novate.ru.

Kada smulkiausią tarką naudoja daugelis iš mūsų?

Dažna šeimininkė šią tarką naudoja česnakams trinti. Deja, toksai pritaikymas nėra tinkamiausias. Pirmiausia, dėl nemenkos tikimybės susižaloti, ir, antra, česnako likučius ypač sunku pašalinti, kai jie įstringa tarp tarkos dantukų.

Kartais šia tarka rekomenduojama nutrinti žuvies žvynus, ypač jei jie itin smulkūs, kaip antai ešerio, sterko arba lydekos. Deja, šitoks sprendimas nėra optimaliausias – tikrai egzistuoja efektyvesnių, be to, paprastesnių būdų, o tarka – tiesiog nepatogi šiam darbui.

Tarka

Kokia tikroji smulkiausios tarkos paskirtis?

Nors gal ir neatrodo, tačiau atsakymas į šitą klausimą – tiesiog akivaizdus. Būtent šio tipo tarka buvo be galo reikalinga prieš kelis dešimtmečius. Tiek mūsų mamos, tiek močiutės be jos nebūtų išsivertusios.

Naudodamos šią tarką moterys ruošdavo vaisių ir daržovių tyres savo mažyliams. Ir kuo kitu būtų galėjusios tai padaryti tais laikais, kai apie elektrinius trintuvus dar nė svajoti buvo neįmanoma, o įsigyti gatavų tyrelių pavykdavo be galo sunkiai? Kadangi viską tekdavo gaminti pačioms ir iš šviežių produktų, smulkiausia ir aštriausia tarka buvo tikrų tikriausias išsigelbėjimas.

Šiais laikais toks šio tipo tarkos pritaikymas jau nebėra aktualus, bet kartkartėmis ji vis tiek praverčia. Būtent šią tarką rekomenduojama naudoti prireikus nutarkuoti citrinos žievelę, sutarkuoti cinamono lazdelę, susmulkinti riešutus arba pasigaminti džiūvėsėlių.

Išplauti tokią tarką tikrai nėra taip sudėtinga kaip atrodo. Idealiai tam tinkantis įrankis – elementarus dantų šepetėlis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)