Pasigaminti lašelinio laistymo įrenginį galima savo rankomis – ilgai neužtruksite, skelbiama portale novate.ru. Tiesa, reikia žinoti ne tik kaip pasidaryti laistymo sistemą, bet ir kaip ja naudotis.

Taigi, jums reikės žymiklio, atsuktuvo arba gręžtuvo su 1–2 mm skersmens grąžtu ir plastikinio 5–6 l talpos butelio. Butelis turi būti su kamščiu. Prieš darbo pradžią rekomenduojama pasiruošti piltuvą ir kibirą švaraus vandens.

Laistymo sistemos gamyba

Pirmiausia apatinėje butelio dalyje žymikliu pasižymėkite kelis kryželius tose vietose, kur darysite skylutes. Skylutės turi būti simetriškos, optimalus jų kiekis – keturios. Pasižymėję skylučių vietas, atsukite butelio kamštį, įstatykite piltuvą ir pripilkite į butelį vandens, o tada vėl užsukite kamštį.

Laistymo sistemos gamyba

Kodėl svarbu pirmiausia pripilti butelį vandens? Pragręžti tuščią butelį kur kas sunkiau. Taigi, su grąžtu pragręžkite pasižymėtose vietose nedideles skylutes. Laistymo sistema beveik baigta, belieka iškasti darže 10–15 cm gylio dobę, įstatyti į ją butelį ir užberti žemėmis. 5 l vandens šioje pasigamintoje sistemoje užteks maždaug 2 paroms nepertraukiamo laistymo.

Labai svarbu, kad butelis būtų užsuktas su kamštuku. Priešingu atveju, dėl spaudimo vanduo iš butelio ištekės per kelias minutes. Kiekvienoje lysvėje galite pastatyti po kelis tokius butelius. Sistema idealiai tinka laistyti pomidorams, agurkams, aguročiams, melionams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)