Veikiausiai pirma ateinanti į galvą mintis – įmontuoti filtrą. Iš tiesų, variantas puikus, bet tai gana brangus prietaisas. Galima įsigyti specialų indą su filtru, kurio kaina nėra didelė. Vis tik šiuo atveju blogai yra tai, kad filtras pašalina ir kenksmingus, ir vertingus elementus, kas nėra naudinga žmogaus organizmui.

Lieka vadinamosios liaudiškos priemonės vandeniui valyti ir jo kokybei gerinti. Pasitelkus tokias priemones, vanduo ne tik išvalomas – jame išlieka visi vertingi mikroelementai.

Keli vandens valymo būdai

Į stiklinį vandens indą įdėkite sidabro dirbinį. Sidabras puikiai valo kenksmingus junginius, toksinus, naikina bakterijas, minkština vandenį. Sidabro dirbinį palaikykite vandenyje 12 valandų – vandens kokybė žymiai pagerės.

Vandenyje galima palaikyti ne tik sidabrą, bet ir titnago ar šungito akmenis; pastarasis parduodamas vaistinėse. Į vieną litrą vandens dedama 100 g mineralo ir paliekama pastovėti tris paras. Negerkite vandens iš paties dugno, nes ant jo susikaupia nuosėdos. Akmenis galima mirkyti vandenyje daug kartų.

Trečias variantas – aktyvuotoji anglis. Tabletes susukite į marlę ir pamerkite į vandens indą. Proporcijos tokios: vienam litrui vandens imama viena aktyvuotosios anglies tabletė. Tabletės mirkomos vandenyje aštuonias valandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)