Galbūt nustebsite, tačiau slaptasis paprikų derliaus gausinimo ingredientas – elementarios sorų kruopos. Apvalūs šių javų grūdeliai pasižymi keliomis ypač naudingomis savybėmis, idealiai tinkančiomis būtent saldžiosioms paprikoms, rašoma portale novate.ru.

Patręšus paprikas soromis (tiksliau, kruopų užpilu), krūmai išaugs aukšti, o stiebai bus stori ir su daugybe lapų. Dėl sorų paprikos užmegs daug daugiau vaisių ir anksčiau sužydės. Sunokusios paprikos bus didelės, sultingos, maloniai saldaus skonio. Svarbu ir tai, kad soromis patręštos paprikos tampa atsparesnės kenkėjams.

Darbo eiga

Iš sorų kruopų reikia pasigaminti užpilą. Jo turite pasiruošti tiek, kad vienam paprikų krūmui tektų po pusę litro skysčio. Taigi, jei paprikų krūmų – 20, reikia pasigaminti 10 litrų užpilo, o tokiam kiekiui prireiks 10 litrų vandens ir 2 kilogramų sorų kruopų.

Sorų kruopas užpilkite šiltu vandeniu, perkelkite į tamsią vietą ir leiskite pastovėti 24 valandas. Praėjus šiam laikui skystis bus paruoštas naudoti. Geriausia augalus lieti vakare, supurenus dirvą.
Ant indo dugno likusias soras taip pat galima panaudoti – prikrėsti ant žemės šalia krūmų.

Štai tokią tręšimo procedūrą derėtų atlikti kartą per mėnesį. Rezultatas, tikėtina, nenuvils, o tai, kad bus pasiektas pernelyg nevargstant ir daug neišlaidaujant, tik dar labiau pradžiugins.

Pabaigai galima paminėti, kad soros gelbsti nuo skruzdėlių. Tereikia paberti kruopų prie paprikos šaknų ir skruzdės dingsta. Beje, šis triukas suveikia ir su kitomis kultūromis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)