Žinoma, virtuvę vis tiek reikės valyti, tačiau tai bus galima daryti šiek tiek rečiau. Svetainė novate.ru pristato 6 gudrybes, kurios padeda užtikrinti, kad virtuvės nešvarumai ne taip kristų į akis.

1. Teisinga stalviršio spalva

Stalviršiui virtuvėje tenka itin daug dėmesio, ir jo spalva turi įtakos bendram interjero įspūdžiui. Ant vienspalvių stalviršių matysis viskas: tiek maisto ruošos pėdsakai, vandens lašų nuosėdos, tiek įvairių prietaisų naudojimo žymės. Verčiau rinkitės margus stalviršius. Virtuvėje gerai atrodo paviršiai iš akmens masės, medienos, betono ar medienos imitacijos. Dėl nevienalytės tekstūros mažiau bus pastebimos dėmės, dulkės ir įvairios nuosėdos. Tačiau reikia turėti galvoje, kad kiekviena medžiaga reikalauja specifinės priežiūros. Akriliniai paviršiai nėra atsparūs aukštai temperatūrai. Ant akmens masės stalviršių gali atsirasti skilimų. Klijuotos plokštės turi porėtą tekstūrą, o mediniai stalviršiai reikalauja kruopščios priežiūros.

2. Matiniai paviršiai vietoje blizgių

Veidrodiniai, blizgūs ir stikliniai fasadai bei sienelės atrodo labai patraukliai, tačiau ant jų išryškėja mažiausi nuvarvėjimai, purslai ir aptaškymai. Atkreipkite dėmesį į matinius paviršius. Ant tokių paviršių nelieka pirštų atspaudų, juos galima drąsiai liesti, o jei ir atsiranda dėmių, jos nėra tokios pastebimos. Paviršiai be blizgesio puikiai atrodo tiek saulėtą, tiek debesuotą dieną ir neišryškina nieko, ko nereikia.

3. Kontrastinga siūlių spalva

Virtuvės vaizdą iš karto gadina purvinos plytelių siūlės – dėl jų virtuvės sienelė atrodo nepatraukli. Be to, būtent siūlėse kaupiasi daug bakterijų ir vystosi grybelis. Kad ir kiek šveistumėte baltas plytelių siūles, jos vis tiek greitai tepsis. Jei norite, kad nešvarumai būtų mažiau pastebimi, rinkitės pastelinių ar tamsių spalvų siūlių glaistą. Jeigu jūsų keraminės plytelės yra šviesios, galite daryti kontrastuojančias siūles, kurios taps papildomu ir originaliu dekoro elementu.

4. Keraminės plytelės su raštais

Šiuo atveju galioja tas pats principas, kaip ir su margais stalviršiais. Ant vienspalvės virtuvės sienelės visi nešvarumai ir dėmės bus kaip ant delno, ypač viryklės ir plautuvės zonoje. Kad laikytis švaros virtuvėje būtų paprasčiau, rinkitės sieneles su raštais: tai gali būti tiek stambūs, kontrastuojantys raštai, tiek smulkus margumas. Bene geriausias variantas – pastelinių raštų keraminės plytelės. Gerai atrodys ir matinė virtuvės sienelė.

5. Viryklės švara

Jei neturite laiko ir jėgų valyti visos virtuvės, bent jau pasirūpinkite pagrindiniu jos atributu – virykle. Greičiausiai išsitepa viryklės paviršius, ypač jei jis yra iš stiklo keramikos. Kad viryklė nuolat būtų švari, nuvalykite ją iš karto po kiekvieno virimo ar kepimo ir nelaukite, kol nešvarumai uždžius ir juos bus sunkiau nuvalyti.

6. Uždaros saugojimo sistemos

Kuo daugiau virtuvėje atvirų lentynų, nišų, laikiklių ir kito dekoro, tuo daugiau vietos dulkėms kauptis. Rinkitės uždaras spinteles ir stenkitės kuo mažiau daiktų bei prietaisų laikyti ant stalviršių. Įvairios daiktų laikymo sistemos, stalčiai ir dėžutės su skyriais padės maksimaliai išnaudoti spintelių erdvę, tvarkingai sudėti visus virtuvės reikmenis ir išvaduos virtuvę nuo daiktų pertekliaus.

Jei atsižvelgsite į šiuos patarimus prieš atlikdami virtuvės remontą ar pamažu integruodami juos į egzistuojantį interjerą, prižiūrėti virtuvę bus kur kas paprasčiau. Juk kambario švara – gero ūpo ir sveikatos garantas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)