Kad korozija neplistų toliau, ir jūsų tvora (ar kiti metalo gaminiai) tarnautų dar ne vienerius metus, įsidėmėkite kelias paprastas, bet labai svarbias taisykles, rašo novate.ru.

1. Valymas ir šveitimas

Prieš dažant metalinius gaminius, reikėtų juos nuvalyti nuo dulkių, nešvarumų ir rūdžių. Nevertėtų eilinį kartą pasitikėti plačiai išreklamuotomis priemonėmis. Geriausia imtis laiko patikrintų metodų ir instrumentų, t. y. vielinių šepečių. Kad darbas būtų spartesnis ir lengvesnis, galite pasitelkti vielinius šepečius, kurie tvirtinami prie elektrinių įrankių – suktuko ar diskinio pjūklo.

2. Metalo dulkės

Daugelis žmonių ir patys puikiai supranta, kad prieš dažant metalo gaminius juos reikia nuvalyti. Tačiau nemažai žmonių dėl kažkokių priežasčių visiškai pamiršta metalo dulkes, kurios lieka ant paviršiaus po šveitimo. Be to, tikrai nepakenks, jei darbinį paviršių dar ir nuriebalinsite. Tik po viso komplekso parengiamųjų darbų mes gausime idealiai švarų metalo paviršių.

3. Temperatūros režimas

Temperatūrą reikia sekti ne tik gyvenamosiose patalpose ir šaldytuve. Į termometrą reikėtų žvilgterėti ir tuomet, kai ketinate į rankas paimti volelį ar teptuką. Neverta nieko dažyti, jei temperatūra lauke nesiekia 20 laipsnių šilumos pagal Celcijų. Jei šiluma nedidelė, dažai džius kur kas ilgiau, negu priklauso.

4. Dažymas bent keliais sluoksniais

Dažų gamintojai rekomenduoja dažyti metalą vienu ar dviem sluoksniais. Tačiau patyrę meistrai žino, kad norint apsaugoti metalinį gaminį nuo korozijos, dažų reikia negailėti ir dažyti metalą mažiausiai trimis sluoksniais! Net nebandykite apsauginius dažus tepti tik vienu sluoksniu. Maža to, tarp dažymų reikėtų daryti bent 30 – 40 minučių pertraukas.

5. Leiskite visiškai išdžiūti

Su nudažytu metalu nieko nedarykite, kol dažai visiškai išdžius. Nudažytas paviršius turi būti visiškai sukietėjęs. Tai ypač svarbu, jei prie nudažyto gaminio ketinate montuoti dar kitus elementus. Kadangi metalas dažomas bent keliais sluoksniais, būtų geriausia, jei palauktumėte 5 – 7 paras nuo darbų pradžios ir tik po to imtumėtės kitų „šiurkščių“ veiksmų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)