Nesinori atlikti pakartotinio remonto, bet nesinori ir taikytis su nepatogumais.

„Novate“ parinko patarimų, kaip pašalinti dažniausias remonto klaidas:

1. Įtaisykite išmaniuosius kištukinius lizdus ir jungiklius

Kištukinių lizdų vietas, kaip ir viso būsto dizainą, reikia planuoti iš anksto – juk nuo jų išdėstymo priklauso, ar patogu bus naudotis elektros prietaisais. Jei taip nutiko, kad kištukiniai lizdai ir jungikliai atsidūrė sunkiai pasiekiamose vietose, pakeiskite juos išmaniaisiais. Tada galėsite valdyti kištukinius lizdus, jungiklius ir apšvietimą su išmaniuoju telefonu ar pulteliu, nereikės kas kartą atitraukti stalą ar lįsti už sofos. Išmanieji prietaisai veikia per atstumą, nereikia jų pačių liesti.

2. Nutieskite naują kabelį

Vis tik išmanieji kištukiniai lizdai ir jungikliai nemažai kainuoja, todėl šis variantas tiks ne visiems. Galima alternatyva – naujas kabelis specialiame apvalkale virš grindjuosčių. Atrodys ne itin estetiškai, kita vertus, kabelius galima išradingai užmaskuoti, nukreipti nuo jų dėmesį.

3. Įtaisykite kryptinį šviestuvą

Tarkime, erdviam kambariui suplanavote tik vieną apšvietimo šaltinį – didelį pakabinamą šviestuvą, bet vėliau paaiškėjo, kad šviesos maža, kambaryje gana tamsu. Optimalus variantas – ant lubų kabinamas kryptinis šviestuvas. Kelios ant ilgo pagrindo sumontuotos lempos sukiojasi ir gali šviesti įvairiomis kryptimis. Šviestuvo pagrindo ilgis priklausys nuo kambario dydžio, jis gali būti nuo vieno iki kelių metrų, lempų pagrindo ilgį, sukimosi kryptis ir pan. pasirinkite pagal individualius poreikius.

4. Pastatykite lempą ar toršerą

Jei nepavysta įtaisyti kryptinio šviestuvo, o galbūt jis nedera prie jūsų interjero, teks pirkti papildomų apšvietimo prietaisų – pavyzdžiui, toršerų ar lempų. Juos galima pastatyti tamsesniuose kampuose, šalia sofos, darbo stalo ar kitose zonose, kurias norisi ryškiau apšveisti.

5. Apipjaukite išsipūtusio laminato kraštą

Žiemą klojant laminatą, vasarą jis gali išsipūsti. Taip yra todėl, kad šaltuoju metų laiku oras patalpose būna sausesnis, o veikiamas drėgmės laminatas linkęs deformuotis. Taigi žiemą laminatas susitraukia, o vasarą šiek tiek išsiplečia. Patarimas – remonto metu palikite tarpelį tarp laminato ir sienos, o jį pridenkite grindjuoste. Nepalikus tarpelio, laminatas gali išsipūsti, netgi suskilinėti. Jei pastebėjote, kad laminatas išsipūtė, nuimkite grindjuostę ir nupjaukite laminato raštą, kad tarp jo ir sienos būtų 5–10 mm tarpelis.

6. Įtaisykite įtempiamas lubas

Kreivos lubos sugadins net šiuolaikišiausią interjerą. Iš pradžių gali atrodyti, kad šis defektas nekris į akis, bet atlikto remonto fone jis nemaloniai išryškės. Puiki išeitis – įtempiamos lubos. Tik turėkite omenyje kelis niuansus: pirma, meistrai turi turėti pramoninį dulkių siurblį ir iš karto susiurbti dulkes, šiukšles, antra, reikia atsargumo, kad montuojant įtempiamas lubas neatšoktų dažai ir neatsiklijuotų sienų apmušalai.

7. Perdažykite įvairią sienų dangą

Ilgai rinkote sienų plyteles ar apmušalus, o po remonto paaiškėjo, kad jie nedera prie interjero ir netinka prie kitų atspalvių? Tai pataisoma. Sienų apmušalus galima nudažyti norima spalva, o kraštutiniu atveju – perklijuoti naujus. Su plytelėmis bus sunkiau, bet neskubėkite jų atlupinėti. Parinkite reikiamo atspalvio dažus ir nudažykite jais plyteles. Dažų būna daugelio atspalvių, tad garantuotai rasite patinkantį.

8. Užmaskuokite stiklo intarpą duryse

Durys su stiklo intarpais atrodo elegantiškai, vizualiai – lengvesnės nei vientisos medinės durys. Deja, namuose tokios durys ne visada tinka. Per stiklo intarpą gali sklisti šviesa iš kito kambario ir trukdyti užmigti. Pamėginkite užmaskuoti stiklo intarpą – galite nudažyti durų atspalvio dažais, užklijuoti lipnia plėvele arba uždengti kokia nors medžiaga, tinkančia faktūra ir atspalviu.

Nesikrimskite, jei galutinis rezultatas po remonto neatitinka lūkesčių, pasitelkus išradingumą, galima išspręsti daugelį problemų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)