Jos teigimu, jei, namiškiams išvykus, bute ar name mėnesį niekas neapsilanko, grįžusių šeimininkų greičiausiai lauks nemaloni staigmena.

Vos peržengus namų slenkstį, į nosį muš tvaikas, kurio kilmę gal ir ne iš karto pavyks nustatyti. Daugelis iš karto bėga tikrinti šaldytuvo ar balkono, bet problemos šaltinis – kanalizacija.

Po kriaukle esantis sifonas – gana greitai užsiteršianti santechnikos komunikacijų vieta. Sifono reguliariai nevalant, jame kaupiasi riebalai, maisto likučiai ir pan. negerovės. Jei sifonas ir neužsikemša, suprastėja vandens nutekėjimas. Ir vis tik ne čia esminė problema, kuri gali ilgai neišryškėti, nes nešvarumus reguliariai nuplauna vanduo.

Jei mėnesį ar ilgiau sifonas stovi nenaudojamas, nešvarumai, atliekos vamzdyje ima skleisti nemalonų kvapą – iš pradžių virtuvėje, paskui – ir kitose namų patalpose. Kol išvėdinsite namus, praeis ne viena valanda.

Virtuvės tvarkymas

Egzistuoja du problemos sprendimo būdai. Pirmasis susijęs su atsakingumu, antrasis – kai reikalingas skubus sprendimas.

Be abejo, geriausia reguliariai patiems valyti santechniką ar kviestis specialistą – ilgalaikėje perspektyvoje tai apsaugos nuo daugelio rūpesčio. Bent kartą per pusmetį sifoną reikia atsukti ir išvalyti. Darbas – ne iš maloniųjų, tačiau būtinas.

Jei neturite laiko ar noro, galima pasukti kitu keliu ir tiesiog įpilti į kriauklę šiek tiek saulėgrąžų aliejaus prieš pat išvykstant iš namų ilgesniam laikui. Kodėl? Esmė ta, kad saulėgrąžų aliejus niekada neišdžiūsta, iš jo susiformuoja apsauginė plėvelė, kuri uždengia nemalonius kvapus skleidžiančius nešvarumus, be to, lėtina vandens garavimo procesus.

Pasitelkus šį metodą su saulėgrąžų aliejumi, net 2–3 mėnesius nesinaudojus santechnika, iš sifono nesklis nemalonūs aromatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)