Taigi, žinokite, kad gražus vaizdas – dar ne viskas, o jei jus ypač erzina išilgai veidrodžio einantys dryžiai arba tūtelėmis ir buteliukais nukrauti vonios kraštai, o mintis apie kasdienį tvarkymąsi varo į pasiutimą, galvodami apie vonios kambario dizainą, pasistenkite nepadaryti toliau suminėtų klaidų.

1. Per žemai pakabintas veidrodis

Tarp begalės „Instagram“ arba „Pinterest“ siūlomų vonios dizaino pavyzdžių nemažai tokių nuotraukų, kuriose nufotografuota sulig kriauklės kraštu prasidedanti veidrodinė siena. Atrodo toks sprendimas efektingai, tačiau yra labai nepraktiškas, rašo novate.ru. Juk nesunku suprasti, kad net trumpam atsukus čiaupą, juo tekantis vanduo neišvengiama tyška į šalis, todėl jei prie pat kriauklės bus veidrodis, ant jo kone pastoviai matysis vandens žymės. Norėdami bent kiek pataisyti estetinį vonios kambario vaizdą, būsite priversti kiekvieną dieną valyti veidrodį. Nors darbui tesugaišite 10–15 minučių, vis tiek šį laiką galėtumėte skirti kur kas malonesniems užsiėmimams.

2. Lentynos nebuvimas

Atvirų lentynų daugelis atsisako todėl, kad jos neva sutirština vadinamąjį vizualinį triukšmą. Vis dėlto jei tokių lentynų prie vonios nebus, nebus kur dėti prausimosi reikmenų, kurie privalo būti po ranka. Taigi, lentynos tikrai reikia ten, kur prausiamasi. Tik vietoj metalinės, kuri palyginti greitai aprūdija, daug geriau rinktis plastikinę. Kad vaizdas išliktų harmoningas, šampūnus ir kitas priemones iš gamyklinės taros galima perlieti į specialiai prie interjero priderintus buteliukus. Prie vonios labai gerai atrodo nišoje sumontuotos lentynos, todėl verta apsvarstyti ir nišos suformavimo galimybę. Nė nemanykite, kad jausitės patogiai šampūno ir kitus buteliukus laikydami ant vonios kraštų. Visų pirma, jie ypač trukdys tvarkantis, ir, antra, kurs netvarkos įspūdį.

Maža vonia

3. Muilas ir dantų šepetėliai ant kriauklės krašto

Nors ant kriauklės krašto laikomi muilas ir dantų šepetėliai yra lengviausiai pasiekiami, toks vietos jiems parinkimas sukelia tam tikrų problemų. Po muiline ir stikline su dantų šepetėliais nuolatos kaupsis nuosėdos, atsiras nemalonių muilo dėmių. Negana to, kaskart prireikus išplauti kriauklę teks ją nukraustyti. Privalote sutikti, kad daug praktiškesnis sprendimas – prie sienos tvirtinami laikikliai. Jie teikia patogumo ir neužima vietos ant kriauklės paviršiaus.

4. Plyšys tarp vonios sienelės ir grindų

Seniau, norėdami paslėpti po vonia einančius vamzdžius, žmonės suformuodavo plytelėmis apklijuotą sienelę. Deja, toksai sprendimas nėra labai praktiškas, kadangi tokia sienelė atkerta prieigą prie vamzdžių. Bus daug geriau, jei pasirinksite nuimamą sienelę, tačiau atminkite, kad sienelė turi būti tokio aukščio, kad tarp jos ir grindų neliktų tarpo, kitaip sunkiai pasiekiamoje vietoje nuolatos kaupsis dulkės.

5. Veidrodis su lentynėle

Vienu metu daugelį buvo pakerėjusi veidrodžių su atviromis lentynėlėmis mada. Būtent tokius veidrodžius žmonės masiškai kabindavo vonios kambariuose virš kriauklės. Viena vertus, toks veidrodis gana patogus, kadangi ant lentynėlės gali sudėti dažnai naudojamus daiktus. Deja, medalis turi dvi puses: tvarkantis tą lentynėlę teks nukraustyti, o ją nuvalius vėl sudėlioti daiktus. Nevalia pamiršti, kad dažnai imant tai, kas pastatyta prie veidrodžio, daug greičiau sutepamas veidrodis, o juk visi mes žinome, kaip nelengva jo paviršių nuvalyti taip, kad neliktų dryžių.

6. Tarpas už skalbimo mašinos

Atsižvelgiant į tai, kad iš užpakalinės skalbimo mašinos pusės išeina žarnos, šio įrenginio nereikia itin priartinti prie sienos, nes taip galima suspausti ir pažeisti žarnas. Tačiau jeigu bus paliktas tarpas, jame nuolatos kaupsis dulkės ir jų prisirinks didžiulė galybė, nes prižiūrėti tokią vietą itin sudėtinga. Ką gi daryti? Optimalus sprendimas – įrėminti skalbyklę iš viršaus stalviršiu, o iš šonų – sienelėmis. Toks variantas ne tiktai leidžia palaikyti švarą, bet ir dailiai atrodo.

7. Juodos spalvos sanitarinė technika

Juodos spalvos kriauklė atrodo daug efektingiau negu tradicinė balta. Vis dėlto prieš ją perkant derėtų keletą kartų pagalvoti. Dalykas tas, kad ant tamsios spalvos kur kas geriau matosi įvairiausios dėmės, dryžiai ir nuosėdos. Ypač sudėtinga bus tvarkytis, jeigu iš čiaupo teka kietas vanduo. Verta iš anksto žinoti ir tai, kad ant juodos sanitarinės technikos ypač puikiai matosi dulkės. Taigi, jeigu kasdien tvarkytis neplanuojate, pirmenybę turite teikti standartiniams baltos spalvos unitazui, voniai ir kriauklei.

8. Plytelės iki lubų

Dar visiškai neseniai plytelės buvo laikomos nepamainoma vonios kambario sienų apdaila. Labai stebėtis dėl to netenka, kadangi plytelės išsiskiria tvirtumu, ilgaamžiškumu, atsparumu drėgmei ir nesudėtinga priežiūra. Bet apklijuoti jomis sienas iki pat lubų nėra jokio reikalo. Visų pirma, toksai sprendimas ne pigiai atsieina, antra, jis neatrodo šiuolaikiškai, ir, trečia, teks nemažai sugaišti tvarkantis: juk ant plytelių, ypač jei jos tamsios, labai gerai matyti užtiškusio ar nutekėjusio vandens žymės.

Dabartinėje statybinių prekių rinkoje siūloma daug daugiau sienų apdailos variantų, nebijančių nei drėgmės, nei temperatūros šuolių, todėl puikiausiai tinkamų vonios kambariui. Jei visiškai plytelių atsisakyti nesinori, galima derinti skirtingas medžiagas. Pavyzdžiui, rinktis specialius dažus, tapetus arba dekoratyvinį tinką. Taikant konkrečias technologijas pagamintus produktus patogu plauti ir jų neveikia vandens garai. Kai kurie interjero dizaineriai plytelėmis išklijuotą sieną siūlo paįvairinti plačiu karnizu ir teigia, kad toks sprendimas – ypač estetiškas.

9. Atitraukta vonia

Nuosavų namų, taip pat butų, aprūpintų erdviais vonios kambariais, šeimininkams dizaineriai neretai siūlo vonią montuoti atskirai, t. y. taip, kad ji nebūtų prie ko nors prigludusi. Specialistai tikina, kad atskirai stovinti vonia suteikia interjerui prabangos įspūdį ir sukuria SPA primenančią atmosferą. Tai, žinoma, tiesa, tačiau yra vienas „bet“: jeigu vonia nebus pristumta prie sienos, jūs negalėsite praustis po dušu, be to, po kiekvienų maudynių aplinkui vonią telkšos vanduo.

Norint viso to išvengti, galima rinktis kompromisinį variantą – sienelės nereikalaujančią, tačiau prie sienos statomą vonią. Toks modelis atrodo išties prabangiai, be to, jį galima įkomponuoti net ir ne ypač didelėje patalpoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)