Atliekant remontą labai svarbu sumaniai suplanuoti erdvę, kad ji būtų maksimaliai patogi ir ergonomiška. O dėl šių kelių įrengimo klaidų namai visada atrodys šiek tiek netvarkingi:

1. Netinkamas lentynų gylis

Atrodytų, kuo gilesnės lentynos, tuo daugiau daiktų į jas telpa. Viena vertus, tai gerai, kita vertus, problematiška. Ant plačios lentynos galima sutalpinti daug daiktų ir juos pamiršti. Tas pats pasakytina ir apie talpias spintų lentynas, kuriose pradingsta drabužiai. Per siauros lentynos irgi netinkamas variantas – jose mažai vietos, telpa ne visi turimi daiktai. Rekomenduotina iš anksto įvertinti drabužių, daiktų kiekį ir paskaičiuoti, koks lentynų gylis jums būtų tinkamiausias.

2. Neturite dėžių arba jų – per mažai

Virtuvė – svarbi patalpa, baldai joje turi būti ne tik gražūs, bet ir praktiški. Būtų geriau, jei žemai spintose būtų ištraukiamos dėžės, o ne lentynos – jas lengviau tvarkyti. Antras privalumas – prie ištraukiamos dėžės lengviau prieiti iš visų pusių, iš karto matote dėžės turinį.

3. Stikliniai intarpai duryse ir spintelėse

Stiklo dekoras virtuvės spintelėse, duryse vizualiai išplečia kambario erdvę, bet yra nepraktiškas dalykas. Ant stiklo lieka pirštų atspaudų, greitai atsiranda dėmių, ypač ant matinio stiklo. Be to, nuo matinio stiklo kur kas sunkiau nuvalyti riebalus ir dėmes. Galiausiai ir spintose visada turi būti ideali tvarka – juk pro stiklą viskas matosi.

4. Užfiksuotos lentynos

Vienose spintose lentynos būna griežtai užfiksuotos, kitose jų aukštis reguliuojamas. Pirmu atveju daiktams sudėti turėsite tam tikrą vietą, antruoju galėsite keisti lentynų aukštį pagal poreikius.

5. Nėra vietos vilkėtiems, bet dar neskalbtiniems drabužiams

Kad ir koks švarus būtų kambarys, ant kėdės sumesti drabužiai gadins vaizdą. Vieną kartą vilkėto drabužio nereikia skalbti, o į spintą prie švarių drabužių irgi nepakabinsi. Skirkite vietą tokiems drabužiams kambaryje ar drabužinėje, galite įtaisyti kabliukų arba skirti spintoje atskirą lentyną.

6. Kriauklės, vonia ant kojelių

Kriauklės, vonios ant kojelių – pasenusi mada, be to, daugiau valymo – tenka nuvalyti dar ir kojeles, pagrindą. Paprasta santechnika užima mažiau erdvės, ją lengviau prižiūrėti.

7. Kriauklė prie lango

Jei manote, kad plaudami indus grožėsitės vaizdu pro langą, gali tekti nusivilti. Vanduo iš kriauklės tikš į visas puses, pateks ir ant stiklo. Vargiai tikėtina, kad po kiekvieno indų plovimo valysite ir langą, taigi verčiau patalpinti virtuvės kriauklę toliau nuo lango.

8. Virš viryklės pakabinta mikrobangų krosnelė

Taupydami vietą kartais žmonės pakabina mikrobangų krosnelę virš viryklės. O to daryti nerekomenduojama dėl kelių priežasčių: pirma, bus nepatogu prie jos prieiti, galite nusideginti karštu maistu, antra, verdantys valgiai tyška ir kas kartą aptaškys mikrobangų krosnelę. Virš viryklės patartina įrengti ne mikrobangų krosnelę, o gartraukį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)