Jei manote, kad tai tikra nesąmonė, bent iš smalsumo peržvelkite toliau pateiktą informaciją iš portalo novate.ru. Gali būti, kad sužinoję tam tikrus dalykus, žiemą nebešalsite.

1. Kaip išsirinkti tinkamą šaliką

Dabar, nors vargu ar pelnytai, labai paklausūs pūkuoti šalikai iš dirbtinio pluošto (akrilo, poliamido ir pan.). Tokie šalikai ne tik nešildo, bet kartais dar ir šaltį traukia. Primygtinai rekomenduojama rinktis iš natūralaus pluošto nuaustus arba numegztus šalikus. Net ir tuo atveju, jei tokie šalikai palyginti ploni, todėl, sprendžiant iš vaizdo, bemaž pavasariniai, jie šildo daug efektyviau. Universalus pasirinkimas – medvilnė. Kitaip nei vilna, kartais dirginanti odą, medvilnė nesukelia jokio diskomforto.

Svarbu ne tik išsirinkti tinkamos sudėties šaliką, bet ir tinkamai jį nešioti. Kelis kartus standžiai aplink kaklą apsuktas šalikas kaipmat sukels nepatogumą, kaklo raumenų įtampą.

Idealus variantas – medvilninis arba iš medvilnės ir sintetikos pagamintas platus, pledo tipo šalikas arba skara. Sulenkite jį perpus ir apsisukite aplink kaklą. Tiktai tada renkitės pūkinę striukę. Taip jums bus šilta ir patogu.

Dar vienas puikus sprendimas – mova, ypač gobtuvo tipo, atstojanti ir kepurę, ir šaliką. Minėtina, kad dėl su pandemija susijusių reikalavimų toks galvos apdangas įgauna dar daugiau aktualumo – movą nesunku užsismaukti ant apsauginės veido kaukės. Svarbu ir tai, kad gobtuvas nesugadins šukuosenos.

2. Kokios pirštinės šilčiausios


Mūsų močiutės šventai tikėjo, kad užvis geriausiai šildo kumštinės, o ne pirštuotos pirštinės, nes keturi kartu esantys pirštai, esą, šildo vienas kitą. Vis dėlto tenka pripažinti, kad tai – vienas didžiausių mitų apie drabužių teikiamą šilumą. Taigi, kaip jau, matyt, supratote, geriau rinktis pirštuotas pirštines. Optimaliausias variantas – pirštuotos pirštinės su atvartais – tokios, kurias nesunku paversti kumštinėmis. Labai patogūs modeliai su „nukarpytais“ pirštais: staiga prireikus pasinaudoti mobiliuoju telefonu tereikia tik atvartą atversti. Rekomenduojama rinktis ir pirštines iš multino – jos daug higieniškesnės ir praktiškesnės nei odinės.

3. Kaip išsirinkti tinkamus batus ir kojines


Anksčiau daugelis laikėsi nuostatos, kad šilčiausi batai yra tokie, kurių viduje – natūralus kailis, bet įvairiausios naujovės verčia abejoti šia doktrina. Natūralus kailis po 1–2 mėnesių susimina ir nebeatlieka šildymo funkcijos, tačiau demisezoninis apavas su membraninės medžiagos sluoksniu gali apsaugoti ir nuo dešimties laipsnių šalčio.

Jei žiemai pasirinkote apavą su membraniniu sluoksniu, jokiu būdu nesimaukite natūralaus pluošto kojinių. Jų sudėtyje privalo būti ne mažiau kaip 40 proc. sintetikos – tiktai tada jausitės komfortiškai ir patalpoje, ir lauke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)