Atminkite, kad sugandintą laminatą prikelti naujam gyvenimui labai sunku, todėl šiukštu nedarykite toliau išvardytų klaidų, apie kurias informuoja portalas novate. ru.

1. Neleiskite garinio valytuvo visu pajėgumu

Kasdienis laminato valymas karštais garas greitai pablogina grindų dangos būklę. Vienas–du kartai pakenkti neturėtų, tačiau reguliariai karščio veikiamas laminatas deformuojasi, ima sluoksniuotis. Jei neįsivaizduojate, kaip apsieiti be garinio valytuvo, rinkitės specialų minkštą antgalį ir nustatykite minimalios temperatūros režimą.

2. Gerai nugręžkite šepečio šluostę

Vanduo gali pakenkti laminatui. Nors kai kurių rūšių šio tipo danga yra tinkama ir vonios kambariui, nuo telkšančių balų gali nukentėti siūlės. Kad taip nenutiktų, gerai nugręžkite plauti grindims naudojamą šluostę – ji turi būti tik šiek tiek drėgna. Senų kilpinių rankšluosčių ir atitarnavusių drabužių šiuo tikslu geriau nenaudoti, kadangi juos sunkiau išgręžti, todėl ant grindų pateks daugiau vandens negu reikėtų.

3. Nenaudokite agresyvios buitinės chemijos

Laminato negalima plauti priemonėmis, kurių sudėtyje yra amoniako arba kitų agresyvių cheminių medžiagų. Jos neišvengiamai prasiskverbia į grindų dangos vidų ir ima ją ardyti. Jei laminato paviršius subraižytas arba suskilinėjęs, plyšeliuose kaupiasi vanduo ir grindų dangos būklė prastėja dar greičiau. Rekomenduojama rinktis specialiai laminatui skirtas valymo priemones, o apskritai, jei šluostę nepamiršite laiku pakeisti nauja, visai pakaks ir paprasčiausio vandens.

4. Nenaudokite kietų šerių šepečio

Šepečiu kietais šeriais nesunku subraižyti laminatu išklotas grindis. Netgi ir šluotą reikia pasirinkti ne bet kokią, o tikrai su minkštais šeriais. Atminkite, kad ir dulkių siurblių antgaliai gali būti su šereliais, taip pat galinčiais pakenkti laminatui.

5. Nenaudokite miltelių

Abrazyvinės dalelės palieka ant laminato paviršiaus smulkius įbrėžimus. Jie ne tik darko grindų vaizdą, ypač jei grindys tamsios, bet ir užlaiko nešvarumus. Net sunkiai išimamas dėmes nuo laminato derėtų šalinti švelniomis priemonėmis, bet ne milteliais.

6. Nestumdykite baldų, kurių kojelės be apsaugų

Kapitališkai susitvarkyti neišstumdžius baldų beveik neįmanoma. Deja, jeigu ant fotelių ir kėdžių kojų nebus pritvirtinta specialių apsauginių padukų, grindis subjauros nepanaikinamos žymės. Jei baldai nėra sunkūs, juos reikėtų ne stumdyti, o pernešti pakėlus. Ant sunkių baldų kojelių būtina pritvirtinti apsaugas – tada jie sklandžiai slys grindimis.

7. Nenaudokite nei vaško, nei aliejaus

Laminatas – tai ne medis ir ne natūralus parketas. Dirbtinės grindų dangos nereikia reguliariai įtrinti vašku arba aliejumi. Šie produktai laminatui tikrai ne į gera: riebalai beveik nesusigers ir tik su dviguba jėga trauks dulkes. Jei ypač norisi atgaivinti laminato paviršių, derėtų rinktis specialiai šio tipo dangai skirtą vašką. Jis efektyviai maskuoja įbrėžimus ir sugrąžina grindims patrauklią išvaizdą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)