1. Sportinė avalynė

Jei medžiaginius sportbačius galima skalbti skalbyklėje, tai su sportiniais ar laisvalaikio bateliais geriau nerizikuokite. Esmė ta, kad sportiniai bateliai neatlaiko skalbimo karštame vandenyje, gręžimo ir džiovinimo. Nuo jų taip pat gali atsiklijuoti dekoratyviniai elementai.

2. Beisbolo kepuraitės ir skrybėlės

Šie galvos apdangalai po skalbimo skalbyklėje gali visiems laikams prarasti savo formą ir reprezentacinę išvaizdą.

3. Paltai ir kostiumai

Nerizikuokite patys skalbti paltą ar dalykinį kostiumą. Juos geriau atiduokite į valyklą. Cheminio valymo paslaugos jums kainuos pigiau, negu nauji daiktai, kuriuos veikiausiai teks pirkti, kai įkišite paltą ar kostiumą į skalbimo mašiną.

4. Drabužiai iš vilnos bei kašmyro

Tokie drabužiai neatlaiko skalbimo aukštoje temperatūroje ir agresyvaus gręžimo aukštomis apsukomis. Drabužius iš vilnos bei kašmyro geriau paskalaukite rankomis vos šiltame vandenyje su švelnia skalbimo priemone.

5. Ortopedinės pagalvės

Eksperimentuoti su tokiomis pagalvėmis taip pat neverta, nes galite paprasčiausiai jas sugadinti. Skalbti tokias pagalves skalbimo mašinoje galima tik tuomet, kai tai leidžia daryti pats gamintojas ir tai nurodo gaminio etiketėje.

6. Drabužiai ar daiktai, apsivėlę augintinių plaukais

Įkišę tokius daiktus į skalbimo mašiną, ne tik nepašalinsite augintinių plaukų, bet ir apvelsite jais likusius drabužius. Taip pat egzistuoja grėsmė užkimšti plaukais vandens išleidimo sistemą ir skalbyklės būgną – taip galite sugadinti pačią skalbimo mašiną.

7. Stambių gabaritų daiktai

Nekiškite į skalbimo mašiną daiktų, kurie yra sunkesni ir didesni, nei leidžia gamintojas. Taip pat turėkite galvoje, kad medžiagos ir audiniai skalbimo metu sugers vandenį ir taps dar sunkesni. Galiausiai jūsų skalbimo mašina su jais nesusitvarkys ir jų nepasuks.

8. Garderobo elementai, puošti pūkais ir plunksnomis

Pūkeliais puošti drabužiai neatlaikys jūsų ketinimų juos atšviežinti. Skalbimo metu pūkai susiplos, sulips arba visiškai nukris. Tokius daiktus geriau atsargiai skalbkite rankomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)