Esmė ta, kad tokia paprasta ir pigi priemonė kaip acto rūgštis padeda skalbimo mašinai geriau ir ilgiau funkcionuoti. Kodėl?

Skalbimo mašina – nepamainoma pagalbininkė buityje. Vargu ar kam patiktų rankomis skalbti krūvas drabužių ir tekstilės gaminių. Tai vargina ir atima begalę laiko. Geriausia šį procesą patikėti automatizuotai bičiulei – skalbimo mašinai. Tačiau kaip ir bet kuris kitas mechanizmas, po ilgo ir intensyvaus naudojimo skalbimo mašina pradeda gesti, rašo novate.ru.

Vienas didžiausių skalbimo mašinos priešų yra kalkių nuosėdos, kurios dėl kieto vandens kaupiasi ant būgno ir kitų mechanizmų. Išvengti kalkių padeda specialios priemonės arba paprasčiausias actas.

Jums tereikia įpilti 100 – 150 ml acto į skalbimo miltelių ertmę. Tačiau naudojant šią rūgštį, skalbimo ciklą būtinai reikėtų užbaigti skalavimu. Actas dezinfekuos visas gumas bei sunkiai pasiekiamas vietas ir užkirs kelią pelėsiui.

Nereikėtų pamiršti, kad actas turi ir daugiau privalumų. Jis kuo puikiausiai gali pakeisti skalbinių kondicionierių. Actas minkština vandenį, padeda geriau nuo drabužių atsiskirti plaukams bei pūkams, pašalina skalbimo priemonės likučius, padeda išskalbti dėmes, balina audinius ir pašalina blogą kvapą. Kad acto poveikis būtų stipresnis, periodiškai (pavyzdžiui, kartą per mėnesį) acto kiekį reikėtų padidinti iki 200 ml.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)