Juos galite pasidaryti netgi savo rankomis. Tokie dekoratyviniai židiniai papuoš jūsų namų interjerą, suteiks jaukumo ir daugybę teigiamų emocijų.

Svetainė novate.ru pasakoja, iš kokių medžiagų ir kaip galite pasistatyti tokius židinius.

Kur įrengti židinį?

Kadangi tokie židiniai neturi dūmtraukio, juos įrengti galite praktiškai bet kurioje namų vietoje.

1. Prie sienos. Dekoratyvinis židinys atrodys natūraliau, jei bus įrengtas prie sienos. Toks židinys gali tapti savarankišku namų interjero akcentu. Šalia jo galima išdėlioti kitų daiktų kompozicijas ar naudoti jį kaip paviršių nuotraukoms, žvakėms ir kitiems dekoro elementams.

2. Kampe. Kampinis židinys senesnės statybos butuose gali puikiai paslėpti šildymo ar kitokius vamzdžius. Tokiu atveju rinkitės konstrukciją nuo grindų iki pat lubų.

Dekoratyvinis židinys

3. Prie radiatorių. Jei norite nuo pašalinių akių paslėpti radiatorių, pridenkite jį dekoratyviniu židiniu. Tokio židinio viduje įrenkite groteles, kad pro jas galėtų sklisti šiluma. Tokį židinį geriau darykite mobilų, kad esant reikalui, galėtumėte jį perkelti.

Dekoratyvinis židinys

Iš kokių medžiagų galima pasidaryti dekoratyvinį židinį?

Kad pasigamintumėt židinio imitaciją, nereikia turėti ypatingų statybinių sugebėjimų ir žinių. Pirmiausia apsispręskite dėl būsimo židinio matmenų ir medžiagų. Ant didelio formato popieriaus ar kartono lakštų nusipieškite židinio detales. Perkelkite jas ant medžiagos, iš kurios gaminsite židinį, ir imkitės darbo.

1. Židinys iš kartono

Dekoratyvinis židinys

Pasiruoškite didelių kartoninių dėžių (pavyzdžiui, nuo buitinės technikos), žirkles ar maketavimo peiliuką, lipnios juostelės arba klijų, taip pat dailaus popieriaus, kuriuo apklijuosite gatavą židinį. Kitą dekorą pasirinkite pagal savo skonį. Tokiam židiniui reikės П formos konstrukcijos ir stačiakampio pagrindo. Suklijuokite židinio karkasą ir apklijuokite jį popieriumi. Toks kartoninis židinys gali būti puiki kalėdinė dekoracija.

2. Židinys iš putplasčio

Dekoratyvinis židinys

Jums reikės: pora lakštų putplasčio, senų dėžučių, dažų, klijų. Iš putplasčio lakštų išpjaukite židinio detales, jas suklijuokite, palaukite, kol klijai visiškai išdžius. Iš senų dėžučių iškirpkite stačiakampius – plytų imitacijas. Priklijuokite jas prie putplasčio ruošinių, uždažykite, papuoškite kitomis dekoracijomis.

3. Židinys iš gipso kartono

Dekoratyvinis židinys

Toks židinys bus kur kas tvirtesnis ir patikimesnis, negu imitacijos iš kartono ar putų polistirolo. Tokį židinį montuokite prie sienos, kuri suteiks jam stabilumo. Pirmiausia išsirinkite norimo storio gipso kartoną, horizontalius ir vertikalius metalinius profilius, tvirtinimo detales. Susukite norimos formos karkasą, išpjaukite elementus iš gipso kartono plokščių, prisukite juos prie karkaso. Užglaistykite plyšius ir židinį nudažykite.

4. Židinys iš medienos

Dekoratyvinis židinys

Tai būtų pats patvariausias ir rimčiausias dekoratyvinis židinys, tačiau šiuo atveju prireiks šiokių tokių darbo su mediena įgūdžių. Pasiruoškite reikiamo ilgio medinių tašų ir įvairios furnitūros. Iš tašų sumontuokite židinio karkasą ir ant jo prisukite medžio drožlių plokštes. Užglaistykite plyšius ir židinį nudažykite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją