Jei pasirinksite tinkamą metodą, jums net nereikės įdėti daug pastangų, rašo svetainė novate.ru.

Jums reikės: elektrinio gręžtuvo, plunksninio grąžto 20-25 mm, pakelio amonio salietros.

Paėmę elektrinį gręžtuvą su nurodyto dydžio plunksniniu grąžtu išgręžiame kelme keletą skylių. Jų kiekis priklauso nuo kelmo dydžio. Tarp skylių turėtų likti maždaug 10 cm tarpai. Tačiau skylės turėtų būti kuo gilesnės. Išgręžę skyles, iš jų pašaliname pjuvenas. Jas nuvalome ir nuo paties kelmo.

Dabar į skyles pripilame amonio salietros. Primygtinai rekomenduojama naudoti piltuvėlius, kad salietra subyrėtų tik į pačias skyles. Jei piltuvėlio neturite, jį galite pasigaminti iš nupjauto plastikinio butelio viršaus ar paprasčiausio popieriaus. Keletą kartų salietrą skylėse sutrombuojame, ir dar jos pripilame.

Labai svarbu: jei po jūsų sklypą vaikštinėja naminiai gyvūnai ir, visų pirma, naminiai paukščiai, kelmą su amonio salietra būtina uždengti! Paukščiai gali prisilesti šių trąšų granulių ir stipriai nusideginti virškinimo traktą.

Liko visai nedaug – palaukti penkis ar šešis mėnesius. Per šį laikotarpį mediena taps minkšta ir paslanki. Nuo kelmo pradės luptis žievė, o viduje jis pradės trūnyti. Atsikratyti tokiu kelmu jums padės paprasčiausias kirvis ir laužtuvas.

Sudėtingesniais atvejais, kai kelmas yra labai didelis, teks palaukti ilgiau – maždaug vienerius metus. Tik tuomet jis pakankamai sutrūnys, kad galėtumėte pašalinti jo likučius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)