Įsisenėję nešvarumai teršia kambario atmosferą, rašo novate.ru. Ką daryti?

Jums reikės: dulkių siurblio, druskos ir sodos.

Sausą kilimų valymą galima pagerinti pasitelkus paprastą druską ir sodą. Šias dvi medžiagas veikiausiai galima rasti kiekvienuose namuose. Jei vis dėlto neturite sodos ar druskos, jos kainuoja tikrai nedaug ir jas be problemų įsigysite kiekvienoje maisto prekių parduotuvėje. Kilimo valymo darbams taip pat prireiks švaraus ir sauso dubens.

Imame dubenį ir suberiame į jį sodą bei druską (santykiu 1:1). Abi medžiagas kruopščiai sumaišome, kad gautume vienalytę masę.

Nenustebkite, jei šiai užduočiai sugaišite ne vieną minutę. Druską ir sodą geriausia maišyti ranka.

Kai tik mišinys bus paruoštas, išbarstome jį ant kilimo ir tolygiai paskirstome. Padengti mišiniu reikia visą kilimo paviršių. Druską ir sodą reikia įtrinti į kilimą. Tai galite padaryti kojomis, pėdomis mindžiodami ir trindami kilimą.

Dabar palaukite mažiausiai 30 minučių, nors geriausia druską ir sodą palikti keletui valandų. Kai šis laikas praeis, čiumpame dulkių siurblį, nustatome didžiausią galingumą ir pradedame kruopščiai siurbti kiekvieną kilimo plotelį. Pašalinti turite visą druską! Kai užbaigsite valyti kilimą ir atidarysite dulkių siurblio talpą, kad išmestumėte susiurbtas dulkes, nustebsite, kokį kiekį nešvarumų nusiurbėte.

Tiesa, jei neturite dulkių siurblio, kilimą taip pat galite išnešti į lauką ir tiesiog gerai išdulkinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)