Geriamosios sodos patartina įmaišyti ir į kotletų faršą. Kodėl? Tuojau suprasite.

Į faršą sodos įmaišoma todėl, kad mėsa tada tampa minkštesnė, puresnė ir skanesnė. Įvykus natrio hidrokarbonato ir vandens cheminei reakcijai, susidaro anglies dioksidas, o natris sulaiko vandenį faršo viduje, todėl mėsos paviršius tampa sausesnis, rašoma portale novate.ru.

Sodą galima naudoti ne tiktai kaip kotletų faršo priedą, bet ir ruošiant kitokius mėsos patiekalus, taip pat šašlykus.

Valgomoji soda ir citrina

Mėsą, iš kurios ketinama gaminti maistą, reikia apdoroti specialiu tirpalu, pasigamintu iš litro vandens ir arbatinio šaukštelio sodos. Reikiamą kiekį tokio skysčio įpilkite į faršą ir viską gerai išmaišykite. Jei tenka apdoroti gabalėliais susmulkintą mėsą, kiekvieną gabalėlį reikia iš visų pusių įtrinti rankomis. Po šios procedūros mėsa turi pastovėti pastovėti maždaug 1,5–2 valandas. Geriausia įdėti ją į šaldytuvą. Likus 5–10 minučių iki gaminimo (pavyzdžiui, kotletų formavimo), reikia pagal skonį įberti druskos ir pipirų.

Natrio hidrokarbonatas pašalina mėsoje esančias rūgštis, todėl produkto skonis ženkliai pasitaiso. Šis junginys panaikina nuo mėsos sklindančius nemalonius kvapus.

Vis dėlto naudojant sodą būtina žinoti tam tikrus niuansus. Pirmiausia, šio produkto negalima berti į faršą, skirtą frikadelėms, koldūnams, farširuotoms paprikoms, kadangi šių gaminių skonis kepant nuo sodos gali suprastėti. Antra, sodą kategoriškai draudžiama maišyti su pienu. Toks derinys garantuotai sugadins patiekalo skonį. Trečia, prieš maišant su soda, faršą būtina intensyviai išminkyti, kad mėsa prisipildytų deguonies.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)