NOVATE informuoja, kur buityje pravers nagų lako valiklis:

1. Išvalysite įsisenėjusius nešvarumus nuo virtuvės grindų

Jei pastebėjote įsisenėjusių nešvarumų, įbrėžimų ant virtuvės grindų, patrinkite juos nagų valikliu sumirkytu vatos diskeliu. Paskui tas vietas paplaukite šiltu muilinu vandeniu ir iššluostykite.
Šios gudrybės netaikykite medinėms grindims, nes acetonas pažeis jų struktūrą. O plytelėms toks valymo būdas kuo puikiausiai tinka.

2. Išvalysite žymiklio dėmes

Jei netyčia kur nors užbrėžėte žymikliu, nesikrimskite. Sudrėkinkite vatos diskelį nagų lako valikliu ir patrinkite dėmę. Tokiu pat būdu nuvalysite flomasterio žymes nuo sienų, nuo odinių paviršių, nuo automobilio sėdynių.

Pavalę išteptą vietą nagų valikliu, patrinkite ją drėgna kempine ar servetėle.
Šis metodas tiks stikliniams, odiniams, laminuotiems paviršiams, kai kuriems audiniams. Iš pradžių patikrinkite, ar acetonas nepakenks medžiagai. Užlašinkite valiklio ant mažiau matomos vietos ir palaukite 1–2 minutes. Jeigu nepasikeitė atspalvis, struktūra, galite valyti žymiklio pėdsakus.

3. Išdezinfekuosite skutimosi peiliuką

Skutimo peiliuko ašmenys greitai atšimpa, vis tik norėtųsi pratęsti jų tinkamumo laiką. Įpilkite į stiklinę šiek tiek nagų lako valiklio ir porai minučių pamerkite į jį skutimosi peiliuką. Acetonas išdezinfekuos ašmenis, grąžins joms aštrumą ir blizgesį. Paskui išplaukite skutimosi peiliuką muilinu vandeniu, išskalaukite, nušluostykite ir galėsite toliau juo naudotis.

4. Nuvalysite nuo langų dažus

Jei po langų rėmų dažymo ant stiklų liko dažų dėmių, sumirkykite jas su nagų lako valikliu. Palikite porą minučių, paskui dažai lengvai nusivalys.

5. Grąžinsite blizgesį lakuotiems bateliams

Jeigu jūsų lakuoti bateliai prarado blizgesį, pabandykite patrinti juos su nagų lako valikliu, o paskui nutrinti drėgnu audiniu. Ši gudrybė tiks ir kitokiems gaminiams iš lakuotos odos, pvz., rankinei. Patrynę ją nagu laku sumirkytu vatos diskeliu tuo pačiu nuvalysite nešvarumus, dėl kurių apsiblausia paviršius.

6. Išvalysite rašalo dėmes

Priekinę marškinių kišenę ištepėte iš parkerio ištekėjusiu rašalu? Užpilkite ant dėmės nagų lako valiklio, o paskui išskalbkite marškinius rankomis arba skalbimo mašina. Dėmės neliks.

7. Nuvalysite superklijus nuo pirštų

Nepanikuokite, jei išsitepėte pirštus itin stipriais klijais. Susiraskite nagų lako valiklį, užlašinkite jo ant odos, ir klijai pamažu ištirps. Šią gudrybę galite pritaikyti ir klijų tūtelės kamšteliui, kurio nepavyksta atsukti, nes sustingo klijai. Užlašinkite šiek tiek nagų valiklio ir pasukiokite kamštelį.

8. Nuvalysite išsilydžiusį ir prilipusį plastikinį maišelį

Jei netyčia uždėjote ant kokio nors karšto paviršiaus plastikinį maišelį ir jis išsilydė, pasinaudokite nagų valikliu. Prietaisą išjunkite, palaukite, kol atvės, tada pavalykite išsilydžiusį plastiką su audiniu, sumirkytu nagų valikliu. Paskui nutrinkite tą vietą drėgna servetėle ir palikite išdžiūti.

9. Nuvalysite klijų žymes nuo odos, klijų, metalo.

Nesudėtingas būdas, kurį pasitelkę nuvalysite klijų pėdsakus, likusius po lipduko, etiketės ar lipnios juostelės. Paviršių patrinkite acetonu, paskui drėgna servetėle, kad neliktų nagų lako valiklio kvapo.

10. Nuvalysite kompiuterio klaviatūrą

Ant kompiuterio klaviatūros kaupiasi dulkės, pribyra trupinių, lieka lipnių dėmių. Kad klaviatūra vėl būtų švari, funkcionali, jums reikės: seno dantų šepetėlio, vatos diskelio ir nagų valiklio. Su šiomis priemonėmis išvalysite klavišus ir tarpelius tarp jų.

11. Nuvalysite apnašas nuo arbatos

Nuo arbatos ant puodelių lieka apnašų, kurios gana sunkiai nusivalo. Įsivaizduokite, kad netgi tokias apnašas galite pašalinti su nagų lako valikliu. Patrinkite valikliu puodelius, paskui išplaukite įprastu indų plovikliu. Šią gudrybę dažnai pasitelkia laboratorijose, kai reikia išvalyti stiklinius indus.

12. Nuvalysite kraną ir dušo galvutę vonioje

Nusimaudžius po dušu ar vonioje, ant metalinių kranų, dušo galvutės lieka apnašų nuo muilo ir dušo želė. Pakanka praskiesti acetoną su vandeniu ir patrinti šiuo skysčiu paviršius – dėmių neliks nė ženklo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)